Team niveau 5
Team niveau 5 Foto: U.d.I. Bergen op Zoom

Turnsters U.d.I. Bergen op Zoom regiokampioen

BERGEN OP ZOOM - Voor de teamfinale toestelturnen van Zuidwest-Nederland in Wijk en Aalburg hadden 2 teams met turnsters van U.d.I. zich geplaatst. Bij deze wedstrijd turnen er 4 turnsters per toestel en tellen de 3 beste scores.


Het team van Jennifer Pechler, niveau 7, betreft een combiteam met Olympia Kapelle. De meiden hebben hun best gedaan en een 7de plaats behaald. Jennifer Pechler heeft hard gewerkt en enorme vooruitgang gemaakt op vloer en sprong. Op sprong stond ze met haar salto als een huis en kreeg hier zelfs een 14.125 voor, wat de 3de hoogste score was in haar niveau (met wel 40 deelnemers).

Het team van niveau 5 bestaat uit Kaylee Rijnberg, Linde van Groningen, Linde Vriens, Lynn van der Meer en Maxime Besters. Het team begon op brug, waarbij Linde Vriens voor het eerst een salto af turnde. De balk blijft altijd spannend en de zenuwen zijn hier soms de baas. Hier moest het team helaas een val en wat wiebels incasseren. Maxime Besters had echter een goede balkdag en zette hier de hoogste balkscore van het niveau neer, een 13,300. Zij heeft op dit toestel op niveau 5 als enige deelnemer de 13 punten weten te behalen. Op naar sprong waarbij Lynn van der Meer een hele mooie half in en overslag liet zien wat beloond werd met een 13.900. Op het laatste toestel vloer, lieten de turnsters zien dat zij zeker thuishoren in deze finale. Een zeer nette oefening met torenhoge arabier salto van Linde van Groningen en een mooie spreiding tot spagaat van Maxime Besters. Ook Kaylee Rijnberg is ondertussen helemaal thuis in de vloeroefening op muziek. Op naar de prijsuitreiking, het was spannend. In de voorwedstrijden behaalde dit team twee keer een 1ste plaats, wat zij in stand wisten te houden in de finale! Een 1ste plaats voor dit team. Zij mogen zichzelf regiokampioen 2023 noemen![n]