Afbeelding
Foto: De Melanen

Opening de Melanen vertraagd: Geplande openingsdag uitgesteld naar 1 mei

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Zwemliefhebbers zullen helaas nog wat langer moeten wachten voordat ze weer kunnen genieten van de vernieuwde Melanen. De geplande openingsdag van het zwembad op zaterdag 22 april kan niet worden gehaald door vertraging bij het vernieuwen van de kitranden in het wedstrijdbad.

De aannemer heeft moeite gehad met het nakomen van de vooraf overeengekomen planning voor de werkzaamheden vanwege de vele natte dagen in de afgelopen weken. Door het natte weer en het hoge grondwaterpeil waren de kitnaden te vochtig om de werkzaamheden tijdig af te ronden.

Hoewel recreatieve zwemmers weinig hinder zullen ondervinden, zullen banenzwemmers helaas teleurgesteld zijn. Het zwembad biedt echter wel een alternatief voor abonnementhouders. Zij kunnen tot aan de opening van de Melanen hun banen zwemmen in de Schelp op bepaalde tijden, op vertoon van hun abonnement. Ook zijn abonnementhouders op woensdagen en zaterdagen welkom in de Schelp tijdens het vrijzwemmen tussen 10.00 en 17.00 uur.

Het zwembad streeft ernaar om op 1 mei te openen, maar dit is nog niet definitief vastgesteld. Houd de website, Facebook- of Instagrampagina van de Melanen in de gaten voor alle updates over de exacte openingsdag. Het zwembad biedt zijn excuses aan voor het ongemak en kijkt uit naar de heropening van de Melanen.