Afbeelding
Foto: Marielle Joosse

Basisschool De Welle in Bergen op Zoom viert tiende editie Koningsspelen

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Vandaag kleuren basisscholen in heel Nederland oranje vanwege de jaarlijkse Koningsspelen. Ook op basisschool De Welle in Bergen op Zoom was het één groot feest. Het sportieve evenement is in 2013 in het leven geroepen ter ere van de kroning van Koning Willem-Alexander en heeft als doel kinderen te stimuleren om meer te bewegen.

Dit jaar is het alweer de tiende editie van de koningsspelen en basisschool De Welle pakte groots uit. De leerlingen kregen een speciale Zumba les, de fietsen werden oranje versierd, er was een echte koningsspelen bootcamp en een ontspannende yoga. Ondanks de weersvoorspellingen viel het weer mee en konden de leerlingen genieten van de activiteiten in de zon.

De leerlingen verzamelden zich met zijn allen op het schoolplein en zongen en dansten in oranje kleding op het bekende Kinderen voor Kinderen lied “Zigzag Ole Ole”. Ook de docenten deden enthousiast mee met de sportieve activiteiten en genoten van de gezelligheid op het schoolplein.

De tekst gaat verder onder de foto.


De leerlingen met de versierde fietsen - Foto: Marielle Joosse

De Koningsspelen zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het basisonderwijs. Jaarlijks nemen meer dan 1,2 miljoen kinderen deel aan de sportieve activiteiten en krijgen ze op een leuke manier aandacht voor een gezonde en actieve levensstijl. Hopelijk hebben de leerlingen van basisschool De Welle vandaag net zo genoten als de afgelopen jaren en zijn ze weer een stapje dichterbij een gezonde levensstijl gekomen.

Heb jij leuke foto’s van de koningsspelen op een andere basisschool? Laat het weten in de Facebookreacties!

De leerlingen met de versierde fietsen