Directeur Annemieke |Martens en sportdocent Nolan Hof tonen trots het certificaat Gezonde School.
Directeur Annemieke |Martens en sportdocent Nolan Hof tonen trots het certificaat Gezonde School. Foto: Mark van Loon

Lodijke behaalt vignet Gezonde School voor actieve en gezonde leerlingen

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - IKC Lodijke heeft het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School laat Lodijke zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Lodijke is trots op dit behaalde resultaat!

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt Integraal Kind Centrum Lodijke voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.

De school heeft speciale aandacht voor sport en bewegen. Alle leerlingen (vanaf de kleuterleeftijd tot met groep 8) krijgen wekelijks gymles van een ALO-gecertificeerde vakdocent bewegingsonderwijs van PBO Zuidwest Brabant. Er wordt gewerkt volgens een doorgaande leerlijn voor alle groepen en met het eigen leerling volgsysteem van PBO. Hierin vullen leerlingen hun beweegniveau in en oefenen tijdens de verschillende beweegstations om zo een steeds betere beweger te worden. Hierdoor hebben leerlingen eigenaarschap in hun eigen leerproces. Dit bevordert de intrinsieke motivatie van leerlingen enorm. Naast de gymlessen in de gymzaal krijgen alle leerlingen iedere week een buitensportles van een medewerker van de F!tfabriek.

Directeur Annemieke Martens en vakdocent gym Nolan Hof zijn trots om een Gezonde School op het gebied van sport en bewegen te zijn. “Vanaf nu hangt op de gevel van onze school het logo Gezonde School. Zo kan iedereen zien dat onze school een gezonde school is!”

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.