Afbeelding
Foto: E.W.

Spannende strijd om titel in ere-klasse: Petangeske eindigt als tweede in de NPC

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - De spannende competitie in de ere-klasse om de Nederlandse titel is tot een einde gekomen in Bergen op Zoom. Het was een seizoen waarin de teams van ‘t Dupke, Petangeske en PUK domineerden. Met nog twee wedstrijden te gaan, was de stand: ‘t Dupke en Petangeske beide met 19 punten, gevolgd door PUK met 18 punten.

In de voorlaatste wedstrijd kwam Les Cailloux uit Zeist op bezoek. Een gelijkspel werd afgedwongen en de titelkansen waren verkeken. Een tweede plaats was echter nog mogelijk. Uitgerekend tegen PUK uit Haarlem moest minstens gelijk worden gespeeld. Helaas werd deze ontmoeting verloren, aangezien de uitwedstrijd in Haarlem de enige verliespartij was, eindigde ‘t Dupke opnieuw als kampioen van Nederland met slechts één punt meer dan Petangeske. Er werd nog even gekeken welk team onderling het sterkste was. Thuis tegen ‘t Dupke werd het 4-4 en uit werd het 3-5 voor Petangeske. We feliciteren ‘t Dupke en wensen hen succes op het EK voor clubteams.

Het tweede team speelde gelijk tegen de koploper in Vlaardingen, terwijl het derde team van Petangeske ook van de koploper won maar één punt tekortkwam voor de eerste plaats. Desondanks behaalden zij een mooie tweede plaats.

Petangeske 4 had een moeilijke start in de nieuwe omgeving na promotie, maar sloot de competitie af met een overwinning op jbv Francophiles uit Rotterdam. Ten slotte werd Petangeske 5 kampioen met slechts één verliespartij en een voorsprong van 5 punten op de concurrentie.