Afbeelding
Foto:

Bergse watersportverenigingen nodigen inwoners uit voor de eerste Bergse Watersportdag

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Op zaterdag 13 mei organiseren de Bergse watersportverenigingen gezamenlijk de allereerste Bergse Watersportdag. Tijdens deze dag zetten zij hun deuren wijd open voor alle inwoners van Bergen op Zoom en omstreken, jong en oud, om hen kennis te laten maken met verschillende watersporten.

Het evenement vindt plaats op het terrein van Watersportschool Aan Lager Wal aan de Calandweg 29 in Bergen op Zoom en duurt van 11:00 tot 16:00 uur. De deelnemende verenigingen bieden verschillende activiteiten aan, zoals roeien bij Aquarius, zeilen bij Aan Lager Wal, kanovaren bij Zeewitoe en suppen bij Outdoor Sports. De zeeverkenners van Karel Doorman zullen ook aanwezig zijn om je kennis te laten maken met het varen op open water en de Reddingsbrigade zal je alles leren over veiligheid op en rond het water.

Bij aankomst op het terrein krijg je een warm welkom en een zwemvest te leen. Je kunt meerdere watersporten uitproberen en er is genoeg tijd om alles te ervaren. Deelnemers krijgen ook nog een consumptie aangeboden en kunnen vragen stellen aan de instructeurs.

Voor deze dag heb je alleen een zwemdiploma en een beetje lef nodig. Neem ook droge kleren en een handdoek mee, voor het geval je in het water valt. Als je alleen wilt komen kijken, ben je ook van harte welkom!

Het is handig om je vooraf aan te melden via de website https://kareldoorman.nl/watersportdag-bergen-op-zoom/. Zo ben je verzekerd van een plekje op deze leuke en leerzame dag. Als je op 13 mei verhinderd bent, kun je via dezelfde website laten weten dat je interesse hebt.

De Bergse watersportverenigingen hebben als doel om Bergen op Zoom kennis te laten maken met de vele mogelijkheden die het water te bieden heeft. De Binnenschelde is een prachtige locatie en deze verenigingen willen ervoor zorgen dat er zowel op als langs het water veel activiteit is. Door samen te werken aan deze Watersportdag, hopen zij de inwoners van Bergen op Zoom te enthousiasmeren voor de verschillende prachtige watersporten.