Afbeelding
Foto: Gijs Proost

The MusiCompany zoekt nieuwe regisseur voor volgende productie na Fame

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Musicalvereniging The MusiCompany is op zoek naar een nieuwe regisseur voor hun musicalproductie van 2024. Momenteel zijn zij druk bezig met de voorbereidingen voor de musical Fame die in november 2023 zal plaatsvinden in theater De Maagd in Bergen op Zoom. De vereniging zoekt een enthousiaste regisseur die zich vanaf november 2023 kan aansluiten bij het productieteam om de huidige regisseur te ondersteunen en het stokje na Fame over te nemen.

The MusiCompany is op zoek naar iemand die artistiek eindverantwoordelijk is voor de voorstelling en alles daaromheen. The MusiCompanyis een musicalvereniging uit Bergen op Zoom en richt zich op totaaltheater. Het grootste deel van het repertoire wordt bepaald door vrolijke, muzikale producties (“feelgood-musicals”) die ieder jaar worden opgevoerd in Theater De Maagd. De vereniging bestaat sinds 2003 en is ontstaan uit een groep jonge, muzikale Bergenaren. Passie, harmonie en enthousiasme zijn belangrijke kernwaarden van de vereniging.

De ideale regisseur
De ideale kandidaat voor de functie van regisseur bij The MusiCompany wordt gelukkig van het zien van groeiende, genietende en presterende leden. Hij of zij staat midden in de vereniging en kijkt naast spelkwaliteiten ook naar inzet en zorgt ervoor dat iedereen in de groep voldoende aan bod komt tijdens een productieproces. De regisseur is een teamspeler die het voortouw durft te nemen, keuzes maakt en duidelijk de leiding neemt wanneer dit nodig is. Hij of zij beschikt over goede communicatieve vaardigheden en werkt nauw samen met het artistiek team om een artistieke visie, voorstellingsconcept en repetitieplanning voor de productie te ontwikkelen. De regisseur bewaakt het proces en stuurt bij waar nodig.

De regisseur maakt in overleg met het artistiek team een helder voorstellingsconcept en geeft artistiek-inhoudelijk input bij het maken van een kostuum-, decor-, en grimeplan. De regisseur heeft regelmatig overleg met de productieleider en sluit soms aan bij verschillende commissies. Samen met het artistiek team begeleidt de regisseur het repetitieproces, maakt een repetitieplanning en heeft regelmatig overleg. Hij of zij bewaakt de planning en de kwaliteit en stuurt bij waar nodig. De regisseur zorgt ook voor een goede en uitdagende coaching van de spelers en zet iedere speler optimaal in zijn kracht. In samenwerking met de betrokken technici maakt hij of zij een cue schema en een licht- en geluidsplan.

Ben jij de nieuwe regisseur die The MusiCompany zoekt? De ingangsdatum is 9 november 2023, maar liefst per direct in verband met voorbereiding op de nieuwe productie. De oefenlocatie is De Blokstallen in Bergen op Zoom.