Hengels uit de kast: Bergen op Zoom organiseert zoetwaterkampioenschappen voor jong en oud

BERGEN OP ZOOM - De zomer staat voor de deur en dat betekent dat het weer tijd is voor de Bergse Kampioenschappen georganiseerd door HSV De Rietvoorn. Deze keer zijn er twee aparte competities, namelijk het Bergs Jeugd Kampioenschap en het algemeen Bergs Kampioenschap. 


Het Bergs Jeugd Kampioenschap is bedoeld voor alle jeugd tot en met 16 jaar. Er zullen zes wedstrijden plaatsvinden waarvan de vier beste resultaten meetellen voor het kampioenschap. Je kunt dus twee avonden overslaan, of je gaat voor de eindoverwinning en doet gewoon alle zes de wedstrijden mee. Er zijn elke avond prijzen voor de beste 3 pupillen en 3 junioren. 


Het kampioenschap vindt plaats op 11 mei, 25 mei, 1 juni, 15 juni, 22 juni en 29 juni in het Anton van Duinkerkenpark van 18.45 tot 20.15 uur. Je hoeft geen lid te zijn van een visvereniging en een Vispas is ook niet nodig. Meedoen is dus gratis. HSV De Rietvoorn zorgt voor voldoende begeleiding. Welke hengel je gebruikt beslis je helemaal zelf, een vaste stok of werphengel met molen. Vergeet niet een grote emmer of een leefnet mee te nemen om je vis in te bewaren tot deze gemeten wordt. Degene met de meeste centimeters is Bergs Kampioen.


Voor alle vissers met een geldige BHK vergunning is er het algemeen Bergs Kampioenschap. Dit vindt plaats op zaterdag 3 juni van 13.00 tot 16.00 uur aan de oude buitenhaven, Noordlandseweg in Bergen op Zoom. Er zal worden gevist in drie vakken op stuks en gewicht. Bij een gelijke eindstand gaat het gewicht voor. De prijsverdeling is 1 op 3 deelnemers en de inschrijving kan vooraf bij Hengelsporthuis Jurgers. De loting begint om 11.30 uur aan de waterkant. Na de wedstrijd is er een prijsuitreiking vanaf 17.00 uur in Café ‘t Hoefke, Sibeliusstraat 55.


Informatie
Voor meer informatie over beide competities kun je terecht bij hengelsporthuis Jurgers aan de Parallelweg 109 in Bergen op Zoom. [n]