Van links naar rechts: R. Franse (schietcommissie), Frank de Bruin (stadskoning), Tjebbe Verbogt (stadsprins), M. Romijn
Van links naar rechts: R. Franse (schietcommissie), Frank de Bruin (stadskoning), Tjebbe Verbogt (stadsprins), M. Romijn Foto: C. van Weele

Sint Sebastiaans Gilde kroont nieuwe stads-koning en -prins tijdens koningsdagwedstrijd

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Tijdens Koningsdag vond in Bergen op Zoom de jaarlijkse wedstrijd van het Sint Sebastiaans Gilde plaats, waarbij gestreden werd om de titel van stadskoning en stadsprins. Na een fanatieke strijd met pijl en boog werden Frank de Bruin en Tjebbe Verbogt gekroond tot respectievelijk stadskoning en stadsprins. 

Op Koningsdag werd er in Bergen op Zoom gestreden om de titel van nieuwe stadskoning en -prins tijdens de jaarlijkse wedstrijd van het Sint Sebastiaans Gilde. In de Gertrudistuin, naast de Peperbus, werd fanatiek geschoten met pijl en boog. Na een spannende strijd werden Frank de Bruin en Tjebbe Verbogt gekroond tot respectievelijk stadskoning en stadsprins.

Het was een gezellige Koningsdag in Bergen op Zoom, waarbij het Sint Sebastiaans Gilde het publiek liet kennismaken met de edele handboogsport. De deelnemers moesten hun pijlen zo nauwkeurig mogelijk op het doel richten en dat bleek een behoorlijke uitdaging. Onder het toeziend oog van ervaren gildeleden werd er fanatiek gestreden om de titel.

Aan het eind van de middag werden de twee topscorers van de dag beloond met een sjerp en medaille, uitgereikt door de hoofdman van het gilde. Frank de Bruin mag zich nu een jaar lang de nieuwe stadskoning van Bergen op Zoom noemen en Tjebbe Verbogt is gekroond tot stadsprins. De familie Verbogt heeft overigens al eerder gildeleden voortgebracht.

Het Sint Sebastiaans Gilde nodigt iedereen uit om volgend jaar mee te doen aan de wedstrijd of om eens langs te komen bij het gilde zelf.