Afbeelding
Foto: Van der Hucht

Neem je moeder mee naar De Hertgang

Algemeen

HALSTEREN - Op de tweede zondag van mei is het Moederdag, dit jaar op 14 mei dus. Moederdag wordt in heel wat landen gevierd: van Engeland (Mother’s Day) tot Portugal (Dia das Mães), en van Polen (Dzien Matki) tot Turkije (Anneler Günü).

Deze dag gaat op Landgoed De Hertgang niet ongemerkt voorbij. Want wie z’n moeder op zondag 14 mei meeneemt naar het landgoed, mag voor haar gratis een bosje lelietjes-van-dalen plukken. Maak dus samen met je moeder een mooie wandeling over het landgoed, en drink daarna gezellig wat in het Bezoekerscentrum dat trouwens ook een mooi terras heeft.

Geniet tijdens die wandeling van al het moois dat nu in bloei staat, zoals de zakdoekjes­boom (Davidia involucrata), die vol hangt met ‘zakdoekjes’. Dat zijn eigenlijk de grote witte schutbladen van de kleine bloemen. Of de sneeuwklokjesboom die overdekt is met witte bloemen, die, hoe kan het ook anders, aan sneeuwklokjes doen denken. Maar de rododendrons en de azalea’s mogen we ook niet vergeten: een explosie aan kleur komt je tegemoet!

Denk nu niet dat het Landgoed alleen leuk en interessant is voor volwassen, ook voor onze jonge bezoekers is er voldoende te beleven: er is een rododendrontunnel waar ze doorheen kunnen kruipen, er is een klim- en klauterpad langs een hele steile helling, er is een paadje waarbij ze op boomstammen moet proberen te stappen, er is een schommel en er zijn touwen tussen bomen gespannen, zodat ze er als Tarzan heen en weer kunt slingeren. Net als hun moeder, zullen ze zich prima vermaken! 


Openstelling 

Het landgoed is dagelijks van 09.00 tot 17.00 uur open voor bezoekers. Betalen (€ 4,50 per persoon, kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis) kan bij het Bezoekerscentrum met uw smartphone (QR-code). Daar kunt u ook de folder pakken en de route volgen die op de plattegrond is aangegeven. Contant betalen of pinnen is ook mogelijk. U vindt De Hertgang aan de Klaverblokken 18 in Halsteren. Voor meer informatie over het landgoed: kijk op www.dehertgang.nl.

Afbeelding
Afbeelding