Nieuw Borgvliet speelt thuis tegen SVC

BERGEN OP ZOOM - Na een vrije zondag begint Nieuw Borgvliet zondag tegen SVC uit Standdaarbuiten aan de laatste drie wedstrijden in de reguliere competitie. Uit werd in een zeer zwakke wedstrijd met 3-2 verloren en dat moet gerevancheerd worden op De Markiezaten. 


SVC staat op een veilige achtste plaats met 28 punten maar heeft alleen maar een beter doelsaldo dan RSV en maar 2 resp.4 punten meer dan Achtmaal resp. Noordhoek. 

Dus zullen ze voor elke punt ten volle moeten strijden. 


Winst derde periode

Theoretisch kunnen Sprundel, WVV'67 en Grenswachters nog de derde periode winnen maar als BSC of Rimboe kampioen worden neemt Nieuw Borgvliet als waarschijnlijke hoogste in de stand hun periodetitel over. 


Voorsprong

De voorsprong op Sprundel in de stand is 7 punten: 48 om 41 maar dan moeten de Borgvlieters alle 3 resterende wedstrijden verliezen en Sprundel er in ieder geval 2 winnen en 1 gelijk spelen of de derde periode winnen waarvoor WVV'67 ook nog kanshebber is evenals Grenswachters. 

Dan speelt ook nog het doelsaldo een rol dat momenteel + 6 in het voordeel van de Oranje-zwarten is.


Nacompetitie

Het moet al raar lopen wil de nacompetitie niet gehaald worden door de mannen van Geert Lazarom. 

Die wedstrijden zullen dan worden gespeeld op de zondagen 4, 11 en 18 juni, om een plaats in de derde klasse zaterdag.[n]