Twee jeugdtoppers van BadmintonBoZ laten hun vetste badmintonskills zien in Sportcentrum De Karmel!
Twee jeugdtoppers van BadmintonBoZ laten hun vetste badmintonskills zien in Sportcentrum De Karmel! Foto: BadmintonBoZ | RECHTENVRIJ

Competitieseizoen aanstaande bij BadmintonBoZ

BERGEN OP ZOOM - Met de spectaculaire clubkampioenschappen in de achteruitkijkspiegel van BadmintonBoZ gaat het seizoen 2022-2023 verder. Inmiddels is een groep spelers op bezoek gegaan bij collegaclub DINO in De Boulevard en zijn de competitieteams van het nieuwe seizoen alvast in potlood genoteerd.


Pal voor de clubkampioenschappen van Badminton Bergen op Zoom organiseerde de jeugdcommissie een feestelijk toernooitje ter gelegenheid van het éénjarig bestaan van de club. Onder toeziend oog van voorzitter Roland speelde een groepje van ongeveer twintig kinderen zeer enthousiast hun wedstrijdjes. Vier spelers kregen als winnaars een lekkere chocolade paashaas.


Uitwisseling bij DINO

Elk jaar organiseert DINO een gezelligheidstoernooitje rondom Pasen en een kleine twintig spelers van BadmintonBoZ waren daarvoor op donderdagavond 13 april te gast in De Boulevard. Na een gastvrije ontvangst werden met elke ronde willekeurige koppels leuke wedstrijdjes gespeeld. Tussendoor stonden lekkere versnaperingen en een lekker drankje klaar voor de deelnemers. Spelers van zowel de thuis- als gastclub vielen in de prijzen: een geslaagde badmintonavond!

Een klein groepje BadmintonBoZ-spelers hield aansluitend nog een culinaire afterparty bij de aangrenzend gelegen fastfood keten. Dat lijkt in flagrante tegenspraak met de sportieve inspanningen van eerder op de avond, maar leden van Badminton Bergen op Zoom weten maar al te goed dat eten verbroedert.


Competitieteams nieuwe seizoen

Het competitieseizoen 2023-2024 begint medio september en ruimschoots genoeg spelers hebben zich ingeschreven om vier mooie teams te kunnen vormen. De jeugdcommissie bekijkt nog de samenstelling van een leuk jeugdteam. Vermeldenswaardig is dat veel nieuwe gezichten voor het eerst competitie gaan spelen en enkele spelers zich pas net bij de club hebben gevoegd.

Na de twee kampioenschappen van dit seizoen zal BadmintonBoZ met twéé teams uitkomen in de vijfde divisie (team 1 en team 2), met één team in de zesde divisie (team 3) en vooralsnog staat team 4 ingetekend in de achtste of negende divisie. De definitieve teamsamenstelling wordt uiterlijk vrijdag 2 juni 2023 bekend gemaakt bij de spelers en zal verschijnen op de website badmintonboz.nl/competitie.


Badminton ook iets voor jou?

Kennismaken met badminton is heel eenvoudig en erg leuk bij BadmintonBoZ. Op de website badmintonboz.nl/kennismaken lezen belangstellenden alle handige informatie.[n]