Nieuw Borgvliet speelt gelijk tegen SVC Standaarbuiten

BERGEN OP ZOOM - Afgelopen weekend stond er een belangrijke wedstrijd op het programma voor Nieuw Borgvliet uit Bergen op Zoom. De ploeg nam het op tegen SVC Standaarbuiten en hoopte de koploper BSC tot op drie punten te naderen. Helaas slaagde Nieuw Borgvliet er niet in om de volle drie punten binnen te halen, waardoor de kampioenskansen slinken.

Al na tien minuten keken de Borgvlieters tegen een 0-2 achterstand aan door enkele klungelige verdedigingsfouten. Gelukkig wist Finnian, de opgerukte wingback, de aansluitingstreffer te maken na een scherpe voorzet van Nikai. Het stond nu 1-2 en er was nog zeventien minuten te spelen in de eerste helft.

De rest van de wedstrijd ontwikkelde zich tot een gelijkopgaande strijd, waarbij goed voetbal schaars was. Tot overmaat van ramp kreeg Nieuw Borgvliet een strafschop niet toegekend, nadat Rick binnen het zestienmetergebied onderuit was gehaald. Even later was het wel raak toen Ahmed werd aangetikt in hetzelfde gebied en aanvoerder Dylan Jansen de penalty feilloos benutte: 2-2.

Na de rust verkreeg Nieuw Borgvliet een veldoverwicht, maar tot echt gevaarlijke doelpogingen kwam het nauwelijks. Hetzelfde gold voor de gasten, waardoor de matige wedstrijd terecht in een gelijkspel eindigde. Voor Nieuw Borgvliet was dit een gemiste kans om de koploper dichter te naderen en de kampioenskans intact te houden.

Met nog één wedstrijd te spelen, thuis tegen de Burgerhouters op 29 mei, zal Nieuw Borgvliet alles op alles moeten zetten om de hoogst mogelijke positie op de ranglijst te behalen. Momenteel staat de ploeg op de derde plaats, met slechts één punt achterstand op nummer twee Rimboe en vijf punten voorsprong op Sprundel. Beide koplopers hebben al een periodetitel behaald, waardoor zij de grootste kans maken om kampioen te worden. Het behalen van de hoogste positie op de ranglijst kan voor Nieuw Borgvliet van cruciaal belang zijn.

Aankomende zondag staat de uitwedstrijd tegen METO op het programma. METO bevindt zich nog in de degradatiezone en zal er alles aan doen om punten te pakken. Het belooft dus een spannende wedstrijd te worden, waarbij Nieuw Borgvliet geen enkel punt cadeau zal krijgen.