Afbeelding
Foto: Sanne Brusselaars

Halsterseweg na anderhalf jaar weer open: ‘Het was levensgevaarlijk’

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

HALSTEREN - Na anderhalf jaar van afsluitingen en werkzaamheden is de langverwachte vernieuwing van de Halsterseweg eindelijk voltooid. Op woensdagmiddag 17 mei werd de heropening van de weg op feestelijke wijze gevierd, in het bijzijn van tientallen buurtbewoners en betrokkenen. De gemeente Bergen op Zoom pakte de opening groots aan en de buurtbewoners zijn verheugd dat de weg weer toegankelijk is.

“Wij zijn ontzettend blij dat we dit hoofdstuk kunnen afsluiten”, sprak wethouder Hans Peter Verroen het publiek toe bij de Antoniusmolen. Hij benadrukte het belang van de herindeling van de gemeente Halsteren en Bergen op Zoom en de noodzaak van de wegvernieuwing. Verroen legde uit: “De riolering was eigenlijk op, de rijbanen en fietspaden waren versleten, de verlichting was aan vervanging toe en de fietspaden werden ervaren als onveilig.” Hij voegde eraan toe: “We hebben veel veranderingen doorgevoerd, zoals het splitsen van het rioolstelsel om schoner en duurzamer water te realiseren. De rijbaan is verlaagd, er is geluidsreducerend asfalt gebruikt en er zijn nieuwe fietspaden aangelegd. Ook zijn de parallelwegen vergroend en is er een uitvoegstrook gerealiseerd voor Intratuin.” Verroen uitte trots namens de gemeente over het behaalde resultaat en bedankte zijn voorganger, Patric van der Velde, voor zijn inzet tijdens het bestuurlijke proces. Na de toespraak stapte Verroen samen met een kleine groep op de fiets en maakte een rit over de vernieuwde weg. Vervolgens werd het symbolische lintje geknipt en werden de wegversperringen weggehaald.

Feestelijke opening
De feestelijke opening van de vernieuwde Halsterseweg door de gemeente is met lof ontvangen door de buurtbewoners. Onder het genot van een drankje, een frietje en muziek verzamelde de groep zich opnieuw bij de molen. Een van de tevreden buurtbewoners is de 86-jarige Janus Verbogt, die zich nog goed herinnert hoe gevaarlijk de weg vroeger was.

Tekst gaat verder onder de foto. 


Bijschrift - Janus Verbogt

Verbogt was 45 jaar geleden de eerste die bezwaar indiende tegen de gevaarlijke situatie op de kruising van de Halsterseweg. “Het was levensgevaarlijk. Gelukkig heeft de gemeente destijds al verbeteringen doorgevoerd, maar de huidige vernieuwing is echt prachtig”, vertelt hij. “Met al het vrachtverkeer was het ontzettend druk en trilden de ramen in de huizen.. Het geluidsreducerend asfalt dat nu is gebruikt, is daarom een perfecte oplossing. “De weg ziet er schitterend uit. We hebben er even op moeten wachten, maar het resultaat mag er zijn”, voegt hij lachend toe.

Omrijden niet meer nodig
Vanaf woensdag is het niet langer nodig om om te rijden, aangezien het verkeer weer gebruik kan maken van de vernieuwde Halsterseweg. De buurtbewoners hopen echter dat automobilisten zich beter aan de maximale snelheid zullen houden dan voorheen. De heropening van de weg markeert een belangrijk moment voor de gemeente en biedt bewoners en weggebruikers een veilig en vlot traject.