Afbeelding
Foto: 14 in 't uur

Voor de 25e keer Roparunnen voor 14 in 't uur

BERGEN OP ZOOM - Het team heeft leuke herinneringen aan de afgelopen 25 jaar. Aanstaand weekend loopt team 14 in ’t uur voor de 25e keer de tocht voor het goede doel van de Roparun, namelijk de zorg voor kankerpatiënten. De lopers die de meer dan 500 kilometers afleggen zijn Lisanne Thier, Jos van Gisbergen, Marvin Boschman, Wessel Bouterse, Ronald Otto, Patrick den Ridder, Enrique Smolders en Wouter Kools.


Elaine Kools, een van de oprichters en deelnemer van het eerste uur weet het nog als de dag van gisteren: “Ons Roparunteam hebben we in een paar weken tijd opgericht. We waren goed getraind, maar hadden geen idee wat ons te wachten stond. We hadden nog geen mobiele telefoons of navigatiesystemen. Na een barre tocht met slecht weer en veel uitdagingen finishten we in Parijs. Van dat eerste jaar hebben we ontzettend veel geleerd. In de afgelopen 25 jaar hebben we leuke momenten beleefd. Zo hadden we tijdens de tocht speciale thema’s en hadden we  leuke activiteiten om geld op te halen voor het goede doel. Deze werden bedacht door Herman de Graaf, voormalig teamcaptain. We hadden veel lol tijdens acties zoals Roparund, Sinterklaas, mosselavonden en koersbal voor bejaarden. We hielden rommelmarkten en verkochten hupkes, nougat en plantjes. Ook organiseerden we grote evenementen zoals country line dance festivals, sponsorlopen, spinning marathons en al vele jaren onze mountainbiketocht." 

Mickel van Eekeren neemt voor de 18e keer deel aan de Roparun en is voor het 8e jaar teamcaptain. “Ook na zoveel jaar is het toch altijd spannend of we alles geregeld krijgen en of de tocht goed verloopt”, ervaart Mickel. We hebben het parcours goed verkend en we hebben teamleden en supporters die het ons tijdens de tocht zo makkelijk mogelijk maken. De eerste jaren van de Roparun probeerden we een gemiddelde van 14 kilometer per uur te halen. Dat doel streven we sinds een aantal jaren niet meer na. De Roparun gaat dit jaar voor de tweede keer door Nederland. We vertrekken zaterdag van vliegveld Twente en lopen zigzaggend door Limburg en Brabant om via Roosendaal en Ossendrecht in de vroege ochtend van 2e pinksterdag door Bergen op Zoom, Halsteren en Lepelstraat te trekken. "In de 25 Roparunjaren hebben we in totaal €.424.000 opgehaald voor de Roparun. In de afgelopen jaren hebben we diverse teamleden, maar ook veel naasten verloren. Dit jaar denken we extra aan hen die ons zijn ontvallen, maar ook aan degene die op dit moment strijden tegen de ziekte kanker”, zo eindigt Elaine.

Het team roept supporters op om alle Roparunners op tweede pinksterdag aan te moedigen. Volg en steun het team via de Roparunpagina of via de eigen facebookpagina 14 in 't uur.[n]