SchuldHulpMaatje staat voor je klaar.
SchuldHulpMaatje staat voor je klaar.

SchuldHulpMaatje helpt bij financiële problemen

Door: Chantal Dobbe Algemeen

BERGEN OP ZOOM - In de afgelopen maanden hebben velen te maken gekregen met financiële problemen, een direct gevolg van de coronamaatregelen, stijgende kosten van energie en dagelijkse boodschappen, en het verlies van baan of de dreiging van ontslag. Ondanks deze uitdagingen durven veel mensen geen hulp te zoeken en voelen ze zich beschaamd over hun schulden. SchuldHulpMaatje Brabantse Wal is echter actief op zoek naar deze personen.

Het is essentieel dat mensen met schulden op tijd hulp zoeken, omdat financiële zorgen veel stress veroorzaken. Vaak kunnen mensen in deze situatie niet helder denken, waardoor de problemen alleen maar groter worden. SchuldHulpMaatje biedt de helpende hand door te luisteren, te helpen bij het creëren van overzicht en samen een aflossingsplan op te stellen. De vrijwillige Maatjes zijn speciaal opgeleid om deze ondersteuning te bieden, en het beste van alles is dat deze hulp kosteloos is.

SchuldHulpMaatje is er voor iedereen, ongeacht geloof, huidskleur, geaardheid of afkomst. Sinds 2012 hebben ongeveer 20 gecertificeerde Maatjes jaarlijks hulp geboden aan een aanzienlijk aantal inwoners van de ISD Brabantse Wal en omgeving. Om hulp aan te vragen, kan men eenvoudig het formulier invullen op de website www.schuldhulpmaatje.nl, een e-mail sturen naar shm.brabantsewal@gmail.com of bellen naar 06 36 52 50 02. De coördinator zal vervolgens contact opnemen voor een intakegesprek.