proefmei2
proefmei2 Foto:

Culinair en cultureel festival ProefMei 2023

BERGEN OP ZOOM - ProefMei, het culinaire en culturele festival in de groenblauwe Zuidwestelijke Delta, staat voor de deur! Van 8 tot en met 11 juni vindt het festival plaats in stadspaleis het Markiezenhof in Bergen op Zoom. Het is dé plek waar producten uit de streek, duurzame voedselproductie en streekgerechten van toprestaurants uit de Brabantse Wal en Oudenaarde samenkomen.


De hoofdrolspelers van ProefMei zijn de befaamde drie AAA's (Asperges, Ansjovis en Aardbeien) en het Thoolse Aardappeltje. Naast culinaire hoogstandjes is er ook volop muziek om van te genieten. Op vrijdag, zaterdag en zondag zijn de culinaire pleinen van Het Markiezenhof vrij toegankelijk. Maar er is nog veel meer te beleven, voor zowel jong als oud!


Het veelzijdige programma van ProefMei trapt af met de businessavond op donderdag. In Het Markiezenhof presenteren chefs mooie gerechten uit de regio, waarbij ze het verhaal achter ons voedsel vertellen. Het verbinden van inwoners, bedrijven, overheden en culturele organisaties staat centraal.


Op vrijdagmiddag kunnen leerlingen van basisschool de Kreek en de Rode Schouw meedoen aan een complete workout in de Franse Tuin van Het Markiezenhof, in samenwerking met De Fitfabriek. Het is de aftrap van het project "Wat je eet ben je zelf!" voor basis- en voortgezet onderwijs.


In de avond vindt de bekende ProefMei Pop-Up Tour plaats, waarbij bijzondere locaties worden aangedaan en verrassende gerechten en muziek worden gepresenteerd. Op zaterdag is er de ProefMei Expeditie, een ontdekkingstocht in en rond de Bergse Binnenstad voor kinderen en families. Tijdens de speurtocht kunnen ze letterlijk en figuurlijk proeven van al het moois van dichtbij. De route bevat leuke ontdekkingspunten waar ze kunnen kijken, ruiken, leren en natuurlijk proeven. In de Franse Tuin van Het Markiezenhof worden bezoekers op zaterdagmiddag meegenomen op een muzikale reis door jeugdorkesten van Harmonie Kolping's Zonen en de OhnO! Jazzband. Ze worden betoverd met zes wereldberoemde sprookjes. Op zondagochtend kunnen bezoekers genieten van een koffieconcert verzorgd door Harmonie Kolping's Zonen en speciale gast Roel van der Zande. Lokale lekkernijen zoals luxe belegde broodjes, sappen en aardbeiendesserts worden geserveerd.


ProefMei is een smaakvol en sfeervol festival dat plaatsvindt van 8 tot en met 11 juni. Voor meer informatie en tickets voor de businessavond en het koffieconcert, bezoek www.proefmei.nl en volg ProefMei op Facebook en Instagram! [n]