Afbeelding
Foto: Sanne Brusselaars

BERGEN OP ZOOM - Corina Roks, docent op 't Rijks in Bergen op Zoom, was aanwezig op de Bouwkennisdag met brugklassers van het vmbo. Ze benadrukte het belang van deze dag en het waardevolle aspect van het fysiek ervaren van een bouwplaats.


"Vandaag bieden we onze leerlingen een unieke ervaring," vertelt Corina Roks. "Het is geweldig dat ze hier kunnen rondlopen, machines kunnen zien en vakmensen aan het werk kunnen bekijken. Dit vergroot hun interesse in de bouwsector en laat hen ontdekken welke mogelijkheden er zijn." Ze legde uit dat een bezoek aan een bouwplaats een andere dimensie toevoegt aan het leerproces. "In de klas kunnen we praten over de bouw, maar hier kunnen de leerlingen het echt zien en ervaren. Het maakt het tastbaar en levendig. Ze kunnen verschillende aspecten van de bouwsector verkennen en wellicht iets ontdekken waar ze zich voor willen inzetten."

Corina Roks is blij dat de Bouwkennisdag plaatsvindt op Centrum Gageldonk, te midden van de wijk waar al veel nieuwe woningen zijn gebouwd. "Het is geweldig dat onze leerlingen kunnen zien hoe deze wijk tot stand is gekomen. Het opent hun ogen voor de vele mogelijkheden in de bouwsector en stimuleert hen om hun eigen pad te volgen. Ik hoop dat de leerlingen nieuwe perspectieven ontdekken en door deze dag geïnspireerd raken. Het is fantastisch om te zien hoe deze dag hun horizon verbreedt en hun passie kan aanwakkeren."  [n]