Groepsfoto Scheldestam uit 1974.
Groepsfoto Scheldestam uit 1974. Foto: Piet Blaas

Reunie 65 jaar Scheldestam Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Op 12 april 1958 werd door oûbaas Verhagen, de Voortrekkers voor jongens van de Markiezaats- en Zoomgroep, de Scheldestam opgericht. Zij konden terecht in een van de nissenhutten van Clubhuis Däneborg in Bergen op Zoom. Nu in 2023, is de Scheldestam nog altijd actief en zit ze nog steeds in dezelfde locatie als 65 jaar geleden.


Dit leek ons dan ook een mooie reden om een reünie te organiseren om dit jubileum te vieren. We willen graag alle oud-leden van de Scheldestam, stamgasten en anderen die op wat voor manier dan ook bij de Scheldestam betrokken zijn geweest, uitnodigen voor een deze feestelijke gebeurtenis. Deze is gepland op zaterdag 2 september 2023 in de Stamhut aan de Bergsebaan in Bergen op Zoom.

De middag begint om 14.30 uur met een officiële opening waarna er onder het genot van een hapje en een drankje, tijd is om mooie herinneringen op te halen. Ook worden er oude foto’s en logboeken vertoont om deze verhalen nog meer kracht bij te zetten. Want wie kent ze nog, de Sint Joris kampvuren of de kampen in Wiltz en in de Biesbosch. Rond 18.00 uur is het tijd voor een barbecue waarna de dag wordt afgesloten met een kampvuur in de kampvuurkuil van Clubhuis Däneborg. 

U kunt zich opgeven via reuniescheldestam@gmail.com. Gelukkig hebben er al veel mensen zich opgegeven maar we hebben nog niet iedereen kunnen bereiken. We proberen met deze oproep dan ook zoveel mogelijk Stamleden te bereiken. Tot slot staat alle informatie op de facebookpagina van de Scheldestam: facebook/scheldestam. Of u kunt bellen naar Thorn van Bragt, telefoonnummer 06-49656832. Wij hopen u te mogen ontmoeten op deze reünie en zijn zeer benieuwd naar uw verhalen van de Scheldestam.[n]