Afbeelding
Foto: Smash

'Nog steeds samen tennissen op hoog niveau'

BERGEN OP ZOOM - In de voorjaarscompetitie van 2023 heeft het eerste gemengde team van tennisvereniging Smash uit Bergen op Zoom een bijzondere prestatie geleverd. Met overtuiging hebben ze de titel veroverd in de eerste klasse, wat hen een promotie naar de hoofdklasse oplevert. Deze prestatie plaatst het team nu bij de top 23 gemengde teams van Nederland.


Het eerste gemengde team van tennisvereniging Smash heeft een opmerkelijke prestatie geleverd in de voorjaarscompetitie van 2023. Met vastberadenheid en teamwork hebben ze de titel veroverd in de eerste klasse, waardoor ze nu promoveren naar de hoofdklasse. Deze bijzondere prestatie plaatst hen bij de top 23 gemengde teams van Nederland.


Hoewel ze zelf vertellen een moeizame start gehad te hebben tegen Alta uit Amersfoort, wist het team zich te herpakken. Met indrukwekkende vastberadenheid wonnen ze maar liefst 48 van de 56 wedstrijden, een resultaat dat getuigt van uitzonderlijk talent en inzet. Teamlid Angelique van der Meet was onverslaanbaar en verloor geen enkele wedstrijd, terwijl nieuwkomer Stijn de Haan zijn stempel drukte door al zijn wedstrijden te winnen, behalve één dubbel.


Naast het werken, samen tennissen
Volgens de captain Bernice van de Velde is de hechte sfeer in het team heel belangrijk voor de resultaten. “Sinds kinds af aan speel ik al samen met mijn tweelingzus Frederique en goede vriendin Angelique. Het is super leuk om, nu we allemaal werken, we nog steeds samen kunnen tennissen op hoog niveau”. Dit wordt volledig beaamd door haar Angelique. “Als tiener trainde ik zelf bij Gillis, de vader van Luc. Nu speel ik samen met dit talent uit Bergen op Zoom! Ik heb hem op zien groeien als peuter”.


Zo heeft ook Frederique een bijzondere band met Bart, omdat ze in het verleden met Bart’s moeder heeft gespeeld. “Bart is naast een fantastische tennisser, ook verantwoordelijk voor onze tenues, inclusief sokken; we zijn dus ook op de baan een mooie eenheid.”


Bernice is sinds begin januari, mede-eigenaar van Fysiotherapie Konings en vindt het leuk om sporten en fysio te combineren. “Bovendien kan ik er voor zorgen dat mijn team op en top fit is! Iedereen is fit gebleven en afgezien van een knalrode plek op het lichaam van Bart zijn er geen blessures geweest.”


Opmerkelijke prestatie
Het feit dat geen enkele mixpartij verloren is gegaan, is een opmerkelijke prestatie die getuigt van het uitgebalanceerde spel en de harmonie tussen de teamleden.


Het team is dankbaar voor de trouwe supporters die hen door moeilijke momenten hebben gesteund. “De vaste schare supporters hebben ons door de moeilijke momenten heen gesleept. Het is leuk om te zien dat tennis zo leeft."


Met hun oog op de toekomst bereidt het team zich nu al voor op het komende seizoen met een intensief trainingsschema. Ze zijn vastbesloten om opnieuw te schitteren en hoge ogen te gooien in de hoofdklasse. [n]