BC DINO leden
BC DINO leden Foto: BC Dino

BC DINO viert 50-jarig bestaan!

BERGEN OP ZOOM - Normaal gesproken worden de feesten van BC Dino bij één van de leden in de tuin gevierd, maar voor deze speciale gelegenheid is er een locatie geregeld bij bezoekerscentrum de Kraaijenberg. “Hier kunnen we al onze leden ontvangen en gezamenlijk genieten van een heerlijke barbecue en drankje”, aldus voorzitter Joost de Pont.

We willen het 50-jarig bestaan van de club niet zomaar voorbij laten gaan. “Het is niet niks en zeker een prestatie te noemen om zolang een club in stand te houden”, vertelt voorzitter Joost de Pont. “Wij zijn een gezelligheidsclub, waar je recreatief badminton kan spelen zonder verplichtingen van competities. We doen dit twee avonden in de week, op dinsdag avond in sporthal Tuinwijk en donderdag avond in sporthal de Boulevard.”


Historie

BC Dino is opgericht op 1 februari 1973. Badmintonclub BC Dino werd als zelfstandige vereniging opgericht, maar was toen nog onderdeel van ontspanningsvereniging D.I.N.O. De Indisch Nederlandse Organisatie. Toentertijd werd dhr. Kees van de Abeele de eerste voorzitter van de club. Hij vertelde ons dat de club zijn eerste onderkomen had in de Meeussenstraat in Bergen op Zoom, waarna er al snel een trainer aangetrokken werd vanwege de vele animo. De club groeide in no-time uit zijn jasje en kreeg enige tijd later een eigen bestuur om alles in goede banen te kunnen blijven leiden. Door de vele animo werd de huidige locatie te klein en enige tijd later kon de club terecht in sporthal Gageldonk. Op 1 december 1979 werd BC Dino lid van de Badminton Bond. Er werd zowel recreatief als competities gespeeld en in dat jaar werd er ook gestart met een jeugd afdeling, die in de jeugdcompetities erg goed bekend stond. In de jaren 80 en 90 speelde BC Dino op hoog niveau competitie en recreatie wedstrijden, maar tot op de dag van vandaag werd de gezelligheid nooit vergeten. “BC Dino was en is een gezelligheidsclub met een goede sfeer en saamhorigheid”. Dit jaar bestaat de club dan ook 50 jaar en wordt dit gevierd met de leden op 10 juni met activiteiten in de binnenstad van Bergen op Zoom en afsluitend met een barbecue bij bezoekerscentrum de Kraaijenberg.


Van harte welkom

Zowel als beginnend en als gevorderd speler ben je van harte welkom bij de club. Op dit moment bestaat de club uit 52 leden, waarvan één trainer Jeroen van der Ploeg die op donderdag avond naar behoefte les geeft. We proberen zo nu en dan vriendschappelijke toernooitjes te organiseren met andere clubs uit de gemeente Bergen op Zoom. Zo hebben we laatst nog een paastoernooi georganiseerd, waarbij we Badminton Bergen op Zoom hebben uitgenodigd. Het was een geslaagde avond met een leuke mix van jong en oud.


Voortbestaan

We proberen het voor de bestaande leden van de club zo leuk mogelijk te maken om te blijven spelen. We willen het bestaan van de club nog langere tijd voort zetten en hopen steeds nieuwe leden aan te trekken. Onder andere via onze website en social media maken we onszelf zichtbaar en daarmee ook de gezelligheid van de club.[n]