Penalties nekken Nieuw Borgvliet in strijd om promotie

BERGEN OP ZOOM - In een zinderende wedstrijd verloor Nieuw Borgvliet haar laatste wedstrijd na bijna 101 jaar in een zinderende wedstrijd in en van derdeklasser Dubbeldam.

De thuisclub nam het initiatief met haar snelle spitsen maar David en Antal voorkwamen een achterstand. De Oranje-zwarten waren met een paar goed uitgevoerde counters ook gevaarlijk. In de 36e minuut belandde een voorzet van Mitchel Mertens pardoes in het net bij de tweede paal :0-1. jeffrey bezorgde even later de bal bij Rick maar hij kon de bal net niet voldoende vaart meegeven. Op slag van rust schoot een Dubbeldammer snoeihard buiten bereik van Antal op de paal.

Na rust redde de keeper fabuleus een vlammend schot van Jeffrey. Uit een geweldige aanval scoorden de gastheren de niet onverdiende gelijkmaker en zelfs de 2-1 na een buitenspelsituatie. Tien minuten voor tijd kopte de mee opgerukte captain Dylan de bal voor de voeten van Mtichel die koelbloedig zijn tweede treffer aantekende. In de laatste minuten van de reguliere speeltijd behoedde  Antal met 3 geweldige reflexen de Borgvlieters voor uitschakeling. Verlenging. Binnen een minuut zette weer Mitchel na een prachtaanval  de 2-3  op het scorebord die echter al vrij snel met een kopbal uit een gave voorzet door de thuisclub werd tenietgedaan.

En zo hing het verdergaan in de strijd om behoud resp. promoveren naar de derde klasse af van strafschoppen. Dylan, Mitchell, Ahmed en Jeffrey scoorden feilloos vanaf elfmeter maar dat deed ook de thuisclub. Nikai miste maar ook de Dubbeldammer, Finnian schoot de zesde binnen maar weer kwam de thuisclub langszij. Antal schoot op zijn collega-doelman maar de Dubbeldammer daarna op de lat. Daarna miste Monir maar helaas niet de thuisclub : 7-6 waardoor Dubbeldam verder speelt tegen Hoeven om behoud van het derdeklasserschap.

Al met al een schitterende wedstrijd weliswaar zonder happy end maar wel met een  trots gevoel werd de thuisreis aanvaard.