Afbeelding
Foto: Port of Moerdijk

Aanleg Logistiek Park zorgt voor verkeershinder op A17 en Blokdijk

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

MOERDIJK - Vanaf 9 januari zorgt de aanleg van het Logistiek Park Moerdijk voor verkeershinder op de Blokdijk in Moerdijk. Later deze maand zijn er ook afsluitingen op de A17 omdat er heiwerkzaamheden worden uitgevoerd voor de fundering van het nieuwe viaduct. 

Blokdijk

De blokdijk wordt afgesloten vanaf 9 januari tot 17 april. Boskalis start volgende week met de werkzaamheden zoals het verwijderen van asfalt en de voorbelasting. Na het derde weekend van januari gaat Boskalis de funderingsblokken en pijlers van het nieuwe viaduct bouwen. Nadat de brugliggers van het viaduct in het weekend van 14-17 april zijn aangebracht zal de Blokdijk weer toegankelijk zijn voor verkeer. Camping Lansen en de landbouwpercelen blijven bereikbaar via de aansluiting met de Steenweg. Verkeer naar haven- en industrieterrein Moerdijk wordt omgeleid via de A17, afslag 26. 

A17

Voor de bouw van het viaduct gaat de A17 dicht tussen knooppunt Klaverpolder en knooppunt Noordhoek tussen vrijdag 20 januari 21:00 en maandag 23 januari 5:00 in beide richtingen. Het gaat om de verbindingswegen A16/A17 ter hoogte van knooppunt Klaverpolder vanuit Rotterdam en Breda. Op- en afrit 27 Moerdijk richting Roosendaal. Oprit 25 Zevenbergen in de richting Rotterdam/Den Bosch. Op- en afrit 26 Moerdijk Industrieterrein in de richting Rotterdam/Den Bosch en Afrit 27 Moerdijk in de richting Rotterdam/Den Bosch. 

Gedurende dit weekend worden er heiwerkzaamheden uitgevoerd. Verkeer vanuit Rotterdam richting Roosendaal/Moerdijk wordt omgeleid via A16, A58 en via A29, A59. Verkeer vanuit Roosendaal Richting Rotterdam/Dordrecht wordt omgeleid via de A58/A16 en A59, A29. Vanuit Roosendaal richting Utrecht/Den Bosch kun je het beste via de A58 en de A16. 

Moerdijk en Klundert

Haven- en industrieterrein Moerdijk, Zevenbergen en Klundert zijn bereikbaar via de A17 aansluiting 25 Zevenbergen. Moerdijk dorp is bereikbaar via A16 en aansluiting 18 Zevenbergschen Hoek. In januari beginnen ook de werkzaamheden voor de bouw van de brug over de Roode Vaart. Ook wordt er gewerkt aan de aanleg van een gebiedsontsluitingsweg. Deze doorgaande weg verbindt het LPM straks met de A17 aan de ene kant en de A16 aan de andere kant.[n]