Maandag in de sportzaal 05
Maandag in de sportzaal 05

Sporthallen Zevenbergen: Ook De Borgh doet weer mee

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

ZEVENBERGEN - De gymzaal bij De Borgh moet al langere tijd aangepakt worden of de zalen moeten gesloopt worden. Het college wil twee nieuwe zalen bouwen, bij basisschool de Regenboog en één bij basisschool De Toren. Maar aan een brief aan het college en de gemeenteraad laat bouwbedrijf Vrolijk weten juist wél graag onderzoek te doen naar het behoud of nieuwbouw van De Borgh. 

Voor de sportzalen Droge Mark en de Lindonk moet er ook vervangende nieuwbouw komen. Daarom krijgt de gemeenteraad nu een voorstel met varianten en locaties. Wethouder Bennie Blom legt uit: “De Linddonk en de Droge Mark zijn aan het einde van hun levensduur, wij kijken nu waar we het beste nieuwe gymzalen kunnen plaatsen. We gaan er vanuit dat Zevenbergen groeit en daarom willen we graag een sporthal aan de oostkant van Zevenbergen. Daarom hebben we gekozen voor de locatie bij basisschool de Regenboog. Die is recent gebouwd en daar is rekening gehouden met een mogelijk latere plaatsing van een sporthal.

Maar vlak voor kerst kreeg het college en de raad een brief van Bouwbedrijf Vrolijk. Zij laten weten  ’vanwege de regionale betrokkenheid’ toch nog eens samen met de gemeente te willen kijken naar de gymaccomodatie bij de Borgh. Zij roepen de gemeenteraad op voor 1 februari aan te geven of ze interesse hebben in een extra aanvullende onderzoeksperiode waarbij Vrolijk wil kijken of de locatie toch toekomstbestendig gemaakt kan worden. “Wij geven u deze handreiking om gezamenlijk de toekomstige mogelijkheden van gymaccomodatie op de huidgie locatie van De Borgh, zowel renovatie als nieuwsbouw’. 

Met De Borg waar in elk geval op papier nog een keer naar gekeken wordt lijken alle opties weer open. Waar de gemeenteraad in elk geval al mee heeft ingestemd is vervangende nieuwbouw voor de hallen Droge Mark en Lindonk, daarvoor worden de locaties bij de basisscholen de Regenboog en de Toren als meest geschikt beoordeeld. Bij basisschoool de Toren wordt geadviseerd om dit integraal op te pakken met de uitwerking van een Integraal Kindcentrum ter vervanging van het bestaande schoolgebouw. Voor het onderzoek en het ontwerp van de gymzaal bij basisschool de Regenboog wordt de raad gevraagd een voorbereidingskrediet van 170.000 beschikbaar te stellen.[n]