Afbeelding
Foto: Tom Rietveld

Senior Arie van der Giesen is geen onbekende in Willemstad. Hij duikt al vele jaren hier en daar op om zich in te spannen als vrijwilliger bij allerlei clubjes en verenigingen. Heeft daar ook een Koninklijke onderscheiding voor gekregen.

 

Arie: “Het is de eerste keer, dat ik met een nieuwjaarsduik mee doe. Nu hebben mijn kinderen me aangespoord om mee te doen. Twee van de drie kinderen doen mee, de derde konden we helaas niet overhalen. Ik ben in 1976 in Willemstad gaan wonen en dan raak je betrokken met het wel en wee en heel veel dingen in Willemstad.” 

Nog goeie voornemens in het nieuwe jaar? “We zijn bezig met een mooi plan voor seniorenwoningen. Project Willemshof. Het is gestart met een commissie van drie of vier mensen. Alles is al op papier gezet. We zijn nu twee jaar bezig. We weten waar we naartoe willen met het plan voor 22 huizen. Het vlot alleen niet zo erg met alle procedures en bestemmingsplannen. De ontwikkelaar heeft getekend en gerekend. Er zijn al 95 mensen, die grote belangstelling hebben en nu wachten op de gemeente Moerdijk. We houden de moed erin. Maar ook een senior wordt elk jaar ouder. Ik ben nu 73 jaar. Op dit moment worden er geen senioren woningen gebouwd in Willemstad. Je wilt toch in Willemstad blijven wonen, want daar wonen ook de kinderen. Als het plan doorgaat komen er huizen voor gezinnen vrij en komt de gewenste doorstroming tot stand. Dat is veruit het belangrijkste. Kom op!”[n]