Woensdag 4 januari

Expositie Watersnoodramp 1953

14:00 | Heemhuis

In de maanden januari en februari is er in het heemhuis van Heemkundekring 'Die Overdraghe' te Klundert een speciale expositie te zien over de watersnoodramp van 1953. Heemhuis en expositie zijn deze maanden iedere woensdag- en zaterdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur te bezoeken. Entree gratis, Stoofdijk 1b.

 

Expositie Ruud Kristel

10:00 | Bibliotheek West-Brabant

Fotograferen is altijd een hobby van Ruud Kristel geweest. Op de vakopleiding maakte Kristel kennis met conceptuele fotografie. Deze vorm van fotografie heeft hij uitgewerkt in de serie die in de bibliotheek in Zevenbergen geëxposeerd wordt. Tot en met 31 maart kun je de expositie van Ruud Kristel bekijken tijdens de openingstijden.

 

Donderdag 5 januari

Zeemanshuis Moerdijk

19:00 | Zeemanshuis Moerdijk

Aan de Sluisweg 4 in Moerdijk staat een huis dat al zo'n 9 jaar de plek is waar zeevarenden ver van huis een gezellige avond kunnen hebben. Het zeemanshuis is 2 keer per week open: maandag en donderdagavond van 19.00-22.00 uur. Het is een initiatief van de gezamenlijke kerken en het Havenbedrijf Moerdijk en wordt gerund door vrijwilligers. Jarenlang werden maandagmiddag en donderdagmiddag boordbezoeken gedaan door ds. Van der Ham. Hij nodigde de zeelieden uit om 's avonds naar het zeemanshuis te komen. Per 1 oktober is ds. Van der Ham met pensioen gegaan. Het scheepsbezoek gaat door. We kunnen nog vrijwilligers gebruiken op de maandag en donderdagavond. Wil je meer informatie ontvangen bel dan 0611070913 of stuur een mailtje naar portpastor@hotmail.com.

 

Vrijdag 6 januari

Start klaverjassen

19:30 | Pluspunt Serena

Vrijdag 6 januari start, in Buurthuis Serena aan de Zandberg in Zevenbergen, een nieuw blok van de 2-wekelijkse klaverjasavonden (Rotterdams). Speelavonden: 6 en 20 januari, 3 en 17 februari, 3, 17 en 24 maart en vrijdag 7 april, begin steeds om half acht. Nieuwe leden zijn welkom, wel aanmelden. Op de laatste avond, 7 april, is er voor iedereen een mooie prijs. Per kaartavond is er voor de hoogste speler een prijsje in de vorm van consumptiebonnen. Aanmelden bij: Anneke van Kouwen, tel. 06 5719 7638. E-mail: annekevankouwen@kpnmail.nl of bij Marianne Jansen tel. 06 4012 5210. E-mail: mhhjansen@hotmail.com

 

'Death on the Nile' bij Cine7

20:00 | Theater De Schuur

Deze film is alleen al het bekijken waard vanwege de fraaie opnames. Laat je meenemen naar de prachtigste locaties van Egypte en rivier de Nijl. Van de piramides van Gizah, tot de tempel van Abu Simbel. Dat in combinatie met een spannend verhaal, sfeervolle filmmuziek en een verrassende ontknoping. De voorstellingen van Cine7 zijn in Theater de Schuur, Kerkstraat 23 in Zevenbergen. Aanvang 20.00 uur. Reserveren: www.cultuurmoerdijk.nl

 

Zaterdag 7 januari

Historische Stads-Winterwandeling

14:00 | de Stad Klundert

Ga zaterdag 7 januari mee aan de wandel met de Klundertse stadsgidsen. De wandeling start om 14.00 uur bij “De Stad Klundert” (Molenstraat 33) en duurt ca 1,5 uur. De groepen bestaan uit max 10 personen. Rolstoelen of kinderwagens (na overleg) geen probleem. Wie mee wil wandelen kan zich tot 12.00 uur op de voorafgaande dag opgeven bij coördinator Niek Tolenaars (06-33992793). Deelnamekosten graag contant bij de gids te voldoen.

 

Kerstboomverbranding

19:00 | Sportcomplex de Waai

Zaterdag 7 januari om 19.00 uur organiseert de wijkvereniging van Langeweg de jaarlijkse kerstboom verbranding, op het trapveldje van sportcomplex De Waai aan de Kloosterlaan in Langeweg. Onder het genot van een lekker drankje kunnen nieuwjaarswensen uitgewisseld worden en met elkaar blikken we vooruit op het nieuwe jaar. Kerstbomen kunnen aangeleverd worden bij het trapveldje gedurende die zaterdag.

 

Zondag 8 januari

Nieuwjaarsconcert

12:00 | De Borgh

Regio Orkest West-Brabant en Kiwanis Club Mauritshof Moerdijk verzorgen op zondag 8 januari een aantrekkelijk nieuwjaarsconcert. Het concert zal plaatsvinden in De Borgh in Zevenbergen. Aanvang 12:00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de Borgh en via kaartverkoop@regio-orkest.nl

 

Dinsdag 10 januari

Repair Café Zevenbergen

9:00 | Trefpunt Meer Moerdijk

Na een korte vakantie zijn de vrijwilligers van Repair Café Zevenbergen op dinsdag 10 januari weer beschikbaar om uw kapotte spulletjes te repareren. U kunt ons vinden in zaal 3 bij Trefpunt meer Moerdijk. Ook voor kleine reparaties aan textiel kunt u bij ons terecht. Koffiezetapparaten dienen vooraf aangemeld te worden via 06 431 489 08. Tijdens de reparatie moet u aanwezig blijven.