2009
2009 Foto: Archief BC The Kids

Jubileum BC The Kids: 'Wat vliegt de tijd!'

STANDDAARBUITEN - Het wordt de 22e keer dat ze meedoen met de lichtjesoptocht in Standdaarbuiten, BC The Kids. Opgericht op de Antoniusschool en de oprichtingsdatum zal nooit vergeten worden, op 11 september 2001, vlogen na schooltijd twee vliegtuigen in het WTC in New York. De club is regelmatig gewisseld van samenstelling maar werkt met 25 man sterk hard aan de jubileumwagen én een jubileumfeest. 


DOOR YVONNE VERMEULEN 


Een beginnende club doet in Standdaarbuiten natuurlijk gelijk mee met de lichtjesoptocht. "In de eerste jaren hadden we vooral een kleine wagen met een grote groep er voor, pas in 2006 zijn we een grote wagen gaan bouwen. Het thema van dit jaar is 'Wat vliegt de tijd, 22 jaar BC The Kids," zegt Gérard Heck van de bouwclub. "Daar hebben we dan ook de feestavond aan verbonden met de naam Getikt Festival." 


Ook voor de optocht in Standdaarbuiten mogen we weer een mooie wagen verwachten van BC The Kids. "De wagen zit volop klokken, omdat de tijd zo hard gaat." Wie het bouwwerk wil zien moet daarvoor écht naar Standdaarbuiten komen. "We hebben in het verleden wel in meerdere optochten gereden maar kiezen er inmiddels voor om alleen hier mee te doen. Wat mensen niet weten is dat je van 's ochtends tot 's avonds aan het rijden bent om aan één optocht mee te doen."


Toekomst

Voor de toekomst zou Gérard het liefst één bouwlocatie hebben in de gemeente Moerdijk: "We bouwen nu aan de Molenstraat in Standdaarbuiten. Maar in het verleden is het vaak een uitdaging geweest om een goede bouwplek te vinden. Voor de hangjeugd wordt er vanuit de gemeente Moerdijk van alles georganiseerd, maar voor bouwclubs niet. Terwijl de jeugd ook bij een bouwclub terecht kan. In omliggende gemeentes hebben ze wel een bouwhal, waarom kan dat hier dan niet?." En 'jeugd' zit er inmiddels voldoende bij de club, wie op de Facebookpagina van The Kids kijkt ziet niks anders aan aankondigingen van geboortes. "De meeste van onze kinderen zijn nog wel te jong om mee te bouwen," zegt Gérard. "Maar mijn zoon is 7, een van de oudste kinderen op dit moment, die begint wel wat interesse te tonen."


Feestavond

Om het jubileum te vieren organiseert de club een eigen feestavond, aansluitend op het thema van dit jaar. Het Getikt Festival is op zaterdagdag 21 januari. Natuurlijk zijn er carnavalsartiesten uitgenodigd, denkt hierbij onder andere aan Vieze Jack, Peter Selie en de Buren van de Brandweer. "We hebben er voor gekozen om zelf het voorprogramma te verzorgen. We hebben beelden van de afgelopen 22 jaar en maken daar een show van. Videobeelden hebben we helaas pas na 2007 voor het eerst gemaakt." Kaarten kosten 15 euro en zijn te koop via de social media kanalen van BC The Kids, het feest is op het evenementen terrein in Standdaarbuiten. "De kaartverkoop loopt goed, dus wie naar het feest wil komen moet er op tijd bij zijn," sluit Gérard af. 

Afbeelding
2002
2020
2012