Een greep uit de vele, vaak ontroerende Kerstwensen
Een greep uit de vele, vaak ontroerende Kerstwensen Foto: A. van Bruinisse

Kerstwensboom op de markt weer een succes

ZEVENBERGEN - Aan de actie Kerstwensboom hebben ook in 2022 weer veel mensen mee gedaan. Op 10 december, 23 en 24 december konden mensen een kerstwens in de boom hangen.


Het condenswater in de kerstballen veranderde door de vrieskou in de dagen na 10 december in prachtige 'ijsbloemen' aan de binnenkant van de kerstballen. Een heel mooi gezicht was dat. Op 23 december moesten we, na anderhalf uur, door de regen onze activiteiten rond de Kerstwensboom staken, het water kwam met bakken uit de hemel. 24 december echter waren de weergoden ons gunstig gezind en was het droog en zonnig weer. Toen hebben nog veel mensen een wens in de boom kunnen hangen.

We telden wel tweehonderd ballen die in de boom werden gehangen met de daarbij behorende wensen. Er waren veel mooie wensen bij zoals: “Vrede in Oekraïne”, “Alle goeds voor alle mensen”, “Mooie en gelukkige Kerstdagen voor iedereen in Zevenbergen” en “Een liefdevol en vredig nieuwjaar”. Iemand schreef: “Kerst verandert je leven!”

Allemaal mooie wensen en hartenkreten die de bevolking van Zevenbergen aan het universum heeft toevertrouwd. Nu maar hopen dat ze allemaal uit mogen komen.

Raad van Kerken Zevenbergen.[n]