Afbeelding
Foto: Will Rombouts

Klundert bij Kaarslicht zoekt naar nieuw bestuur

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

KLUNDERT - Met de kou en het kaarslicht nog vers in het geheugen is de organisatie van Klundert bij Kaarslicht op zoek naar nieuwe bestuursleden om een nieuw bestuur te vormen. Die hebben de tijd om rustig te brainstormen over de editie 2024. 

“We hebben echt een bijzondere en mooi editie gehad in december, Klundert bij Kaarslicht is echt een evenement dat groeit en steeds groter wordt. Onze plannen zijn inmiddels allemaal uitgevoerd, het is nu tijd voor nieuwe ideeën,” zegt voorzitter Wendy Konijnendijk van Klundert bij Kaarslicht. 

Toen Wendy begon zat er ook net een geheel nieuw bestuur. “We willen best helpen en alles overdragen, maar het is ook tijd voor een andere blik. Het is niet ons feestje, maar het moet een feest zijn voor Klundert en omgeving. Dan moet je ook ruimte geven aan andere ideeën. 

Wendy denkt tevreden terug aan de afgelopen vijf edities. “Wij hebben er hard aan gewerkt om Klundert bij Kaarslicht te laten groeien tot een bijzonder sfeervol, spectaculair regionaal evenement. We werken elke editie met een thema en verhaallijn. We hebben lokale en regionale verenigingen en horeca er beter bij weten te betrekken en niet te vergeten de spectaculaire afsluitende lasershows in 2018 en 2022. Met het ROC in Bergen op Zoom werken we samen, leerlingen van de opleiding licht- en geluidstechniek lopen bij ons stage.”

De keuze om nu op te stappen lijkt logisch, na corona heeft er weer een eerste editie plaatsgevonden van het evenement, de volgende editie staat gepland voor 2024. “We hebben het met veel plezier weer opgepakt na corona, maar we hebben het al wel langer in ons hoofd dat we willen stoppen. Dit is de vijfde editie waar ik aan meegewerkt heb, het is tijd om het af te sluiten.” 

Het huidige bestuur is inmiddels in contact met twee mogelijk nieuwe bestuursleden maar Wendy zoekt er eigenlijk veel meer. “Ik denk dat je wel minimaal vijf mensen nodig hebt, maar als er een grote groep ontstaat dan kunnen we misschien met commissies gaan werken, dan worden de taken beter verdeeld.” Je kunt nu al plannen bedenken en brainstormen, de uitvoering komt pas later” Wie zich aan wil melden kan dat doen via k.bk@live.nl.[n]