Ineke Roffel eert Evert met gouden speld met briljant namens MVZ
Ineke Roffel eert Evert met gouden speld met briljant namens MVZ Foto: archief MVZ

Evert Roffel 40 jaar lid van muziekvereniging Zevenbergen

Sport en vereniging

ZEVENBERGEN - Op de nieuwjaarsbijeenkomst van muziekvereniging Zevenbergen, op zaterdag 16 januari in de Skye-bar van de Borgh in Zevenbergen, werd Evert Roffel geĆ«erd met zijn 40 jarig jubileum als lid van deze vereniging. 

In 1982 werd hij lid van Euterpe die na samenvoeging met Crescendo verder zijn gegaan als Muziek Vereniging Zevenbergen. Toen speelde hij klarinet. Muzikaal als hij is, bleef het daar niet bij, nu speelt hij basklarinet in het A-orkest. Daarnaast is hij inmiddels 34 jaar secretaris en heeft hij ook nog instrumentenbeheer en het archief in zijn portefeuille. Hij is de drijfveer achter de opgerichte klarinettenklasjes in 2021 en 2022, die nu al en op termijn zorgen voor een welkome aanvulling in het orkest. Hij staat altijd paraat als er iets mis dreigt te gaan en is een ware steunpilaar. Een rots in de branding voor zijn vereniging. 

Erelid kon men hem niet meer maken, want dat is ie al even. Maar een gouden speld met briljant van KNMO, de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie heeft ie zeker verdiend. De beste die hem die speld kon opsteken, was zijn vrouw Ineke, die hem altijd heeft gesteund en dat nog steeds doet, bij al zijn activiteiten voor de muziekvereniging. 

De voorzitter overhandigde de bijbehorende oorkonde van KNMO en sprak nog eens zijn waardering uit voor zijn bijdrage in het bestuur. Bultse Herrie, onderdeel van MVZ, bracht een muzikale groet, toen was het feestje compleet en kon het jaar 2023 muzikaal worden afgetrapt, met Evert als voorbeeldvrijwilliger voor velen.