Woensdag 25 januari

Expositie Ruud Kristel

10:00 | Bibliotheek West-Brabant

Fotograferen is altijd een hobby van Ruud Kristel geweest. Toen hij ruim 10 jaar geleden lid werd van Fotoclub Moerdijk leerde hij verschillende mogelijkheden van zijn camera kennen en kreeg door wat er nodig is om de mooiste foto’s te maken. Door het volgen van cursussen en de vakopleiding Fotografie, heeft hij zich steeds verder ontwikkeld. Op de vakopleiding maakte Kristel kennis met conceptuele fotografie. Deze vorm van fotografie heeft hij uitgewerkt in de serie die in de bibliotheek in Zevenbergen geëxposeerd wordt. Tot en met 31 maart kun je de expositie van Ruud Kristel bekijken tijdens de openingstijden.

 

Lezing over de natuur rond ons dorp

14:00 | De Zevensprong

Op 25 januari zal de heer Sjaak van Schie van de Agrarische Natuurvereniging Drimmelen en Moerdijk tijdens zijn lezing aandacht schenken aan het werk van de vereniging maar ook aan het wel en wee van de agrariërs in ons gebied. De vereniging bestaat al sinds 2004 en houdt o.a. de activiteiten: akkerranden- en weidevogelbeheer, het ganzenfoerageergebied, project boerenzwaluw, project jaar van de patrijs, wandelen over boerenland en de bloemenranden! Een polder waar de vereniging o.a. actief is en waar u waarschijnlijk vaak fietst of wandelt, grenst direct aan ons dorp. De naam van deze polder is de Zonzeelse polder. Alle senioren van Zevenbergschen Hoek zijn welkom in De Zevensprong en de middag is gratis. Begin van de lezing 14.00 uur, zaal open 13.30 uur.

 

Woensdag 1 februari

Lezing: Maak je eigen moestuinplan

19:30 | 't Trefpunt

Lezing: Maak je eigen moestuinplan. Op woensdag 1 februari in 't Trefpunt in Zevenbergen. Start 19.30 uur. Deze avond krijgen de aanwezigen een aantal handvaten aangereikt om voor de eigen moestuin een goed tuinplan te maken waarbij er rekening gehouden wordt met wisselteelt en combinatie teelt. De bedoeling van deze methode is dat we gaan samenwerken met de natuur en ziektes proberen te voorkomen. Om de avond levendig te houden zullen er ook korte praktijkopdrachten zijn. De avond is bedoeld voor alle tuinders, met en zonder volkstuin in de gemeente Moerdijk e.o.

 

Zaterdag 4 februari

Toneelvoorstelling voor alle Klunderts senioren

13:30 | De Niervaert

Zaterdag 4 februari geeft Toneelvereniging "De Vrolijke Spelers" uit Steenbergen een toneelvoorstelling voor alle Klundertse senioren in de Niervaert in Klundert. Dit doen ze op uitnodiging van de KBO Klundert en de Seniorenraad SPROK. De klucht "Oma achter het internet" gaat over een oma die heeft leren internetten van haar vriendin Drika. Dat het niet alleen onschuldige spelletjes zijn merkt oma snel. Haar nog thuiswonende kinderen, Will en Ietje, houden zich namelijk bezig met duistere praktijken. Maar hiervan is oma niet op de hoogte. Haar bezoek aan een bepaalde website heeft dan ook grote gevolgen. Het leven van het hele gezin wordt op z'n kop gezet. De voorstelling begint om 13.30 uur. De zaal van de Niervaert gaat om 13.00 uur open. Belangstellenden kunnen zich tot 30 januari opgeven bij: Joke Krijnen, Kerkweg 22, Annie Weevers, Van Puttenstraat 5 of Janny Verhoeven, Prins Willemstraat 4/35 in Klundert. Meer informatie: tel. 0168-404046.