Nikki Broeders (links) met haar teamgenoten Femke Stoof en Lieve van de Vijver
Nikki Broeders (links) met haar teamgenoten Femke Stoof en Lieve van de Vijver Foto: Nadine Noorloos

Nikki Broeders met team BredaGym naar halve finale

Sport en vereniging

ZEVENBERGEN - Zevenbergse turnster Nikki Broeders heeft zich afgelopen weekend met haar team van BredaGym geplaatst voor de landelijke halve finale turnen. Ze turnde een zeer strakke wedstrijd in sporthal Die Heygrave in Vlijmen, waarmee ze de zilveren medaille in ontvangst mocht nemen met het team.

De voorbereidingen voor het team met supplement D waarin Nikki uitkomt waren alles behalve optimaal. Afgelopen week had teamgenoot Jasmijn Driedijk een vervelend ongeluk, waardoor zij niet mee kon afreizen naar Vlijmen. Teamgenoot Femke Stoof heeft al een aantal weken last van een blessure aan haar rug en Nikki zelf kampt met een blessure aan haar schenen en knie. Alleen Lieve van de Vijver kon haar volledige programma draaien.
Nikki had haar oefeningen aangepast, zodat zij op zowel sprong, brug, balk als vloer punten kon pakken voor het team. Of het genoeg punten zouden zijn om de doorstroming naar landelijk voor het team veilig te stellen was nog niet duidelijk.

Op het onderdeel sprong turnde Nikki een mooie half in heel uit, die werd beloond met een 11,300. De tweede score op dit toestel. Ook op brug werd een mooie score neergezet van een 11,000. Op balk waren door de blessure een aantal onderdelen vervangen door een iets makkelijker en dus minder waardevol onderdeel, maar door de goede uitvoering scoorde Nikki ook hier hoog. 

Bij het laatste toestel speelde de blessure op, maar ook hier werd uiteindelijk zeer strak en beheerst geturnd. 

Het team mocht mede door het aanpassingsvermogen van Nikki op het podium plaatsnemen. Ze behaalden het zilver en plaatsten zich voor de halve finale van het Nederlands Kampioenschap dat in maart of april dit jaar plaats zal vinden.

4e plaats voor Indy Muller

De uit Zevenbergen afkomstige turnster Indy Muller turnde in een ander team van BredaGym mee. Indy turnde naar kunnen en behaalde mooie scores voor het team. Echter kwamen zij 0,15 te kort voor doorstroming naar de landelijke wedstrijden. Zij moesten genoegen nemen met een 4e plaats.