Afbeelding
Foto: Tom Rietveld

‘We zouden één avond gaan en het zijn er drie geworden’

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

Liesbeth Lotstra is samen met haar vriendin Hilly Rietveld aan het snuffelen tussen de rekken met carnavalskleding bij de Emmaus in Langeweg. 

Liesbeth: “De enige link die ik met Emmaus en Langeweg heb is dat mijn moeder hier jaren onderwijs les heeft gegeven bij de zusters van Langeweg. Ik moet altijd aan haar denken, ze heeft hier op kamers gezeten in een mooie beschermde omgeving, daarom vind ik het af en toe leuk om weer eens langs te komen. Ik ben op sleeptouw genomen door Hilly en die kan echt snuffelen. Ik was eigenlijk op zoek naar Lp’s voor mijn kleindochter, ik heb wel gekeken naar een passende carnavalsoutfit voor mezelf, ik ben een hartstochtelijk carnavalsvierder in Boemeldonk. Lekker genieten met elkaar en weer oude bekende tegenkomen. 

Hilly Rietveld: ”Ik kom hier maar af en toe. Een kennis van mij ‘Jules’ werkt hier en het is altijd leuk snuffelen in de leuke spullen hier. Carnaval was nooit aan mij besteed. Ik ben opgevoed in een strenge gelovige familie. Ik heb me er pas later aan kunnen ontworstelen. Het zit een beetje in je genen en het heeft er ook wel mee te maken, hoe je er mee omgaat. Ik ben daar heel gevoelig in geweest met veel angst. Dat heb ik achter mij gelaten. Carnaval was in die contreien ‘Not Done’. Toen ik voor het eerst in mijn leven een keer meegenomen werd naar Carnaval en ervan geproefd heb, heb ik er enorm van genoten. We zouden één avond gaan en het zijn er zijn er drie geworden. Nu ben ik kleding voor mijn kleinzoon aan het uitzoeken.”