Woensdag 15 februari

Expositie Ruud Kristel

10:00 | Bibliotheek West-Brabant

Fotograferen is altijd een hobby van Ruud Kristel geweest. Toen hij ruim 10 jaar geleden lid werd van Fotoclub Moerdijk leerde hij verschillende mogelijkheden van zijn camera kennen en kreeg door wat er nodig is om de mooiste foto’s te maken. Op de vakopleiding maakte Kristel kennis met conceptuele fotografie. Deze vorm van fotografie heeft hij uitgewerkt in de serie die in de bibliotheek in Zevenbergen geëxposeerd wordt. Tot en met 31 maart kun je de expositie bekijken tijdens de openingstijden.


Expositie Water Landt

13:30 | Mauritshuis

Water Landt gaat over de strijd met het water; over het beschermen van alles wat voor ons van waarde is en over het meebewegen als het klimaat daartoe aanleiding geeft. De expositie grijpt terug naar het verleden toen 70 jaar geleden de Watersnoodramp een verwoesting achterliet in West-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland. Hulp kwam op gang en bracht ons geschenkwoningen om de ontheemde inwoners te huisvesten. De ramp plaatste ons toen voor een immense opgave. Waar moet je beginnen? De expositie stelt nu dezelfde vraag: Wat kunnen we zelf doen, nu het klimaat verandert? De expositie start op 1 februari in het Mauritshuis in Willemstad en zal daarna rondreizen in het Waterpoort gebied.

 

Lezing Indië/ Indonesië

14:00 | Het Anker

Woensdag 15 februari in gebouw Het Anker, Markt 4. Aanvang 14.00 uur. Voor de PCOB-afdeling Zevenbergen houdt de heer Wiebren Kuipers een lezing over Indonesië. Hij vertelt over de geschiedenis van de Portugese en Hollandse ontdekkingsreizigers, de VOC met Jan Pietersz. De heer Kuipers is reisadviseur en heeft onlangs nog een grote reis naar Indonesië gemaakt. Hij heeft prachtige foto's van natuur en cultuur. Toegang gratis. Ook niet-leden zijn van harte welkom.

 

Dinsdag 21 februari

Repair Café Zevenbergen

9:00 | Trefpunt Meer Moerdijk

Dinsdag 21 februari van 9.00 tot 12.00 uur zijn de vrijwilligers van het Repair Café weer aanwezig in het Trefpunt, Kristallaan 24c in Zevenbergen. U kunt dan weer langskomen met uw kapotte spulletjes voor reparatie. U kunt ons vinden in zaal 3. Ook voor kleine reparaties aan textiel kunt u bij ons terecht. Het is de bedoeling dat u tijdens de reparatie aanwezig blijft. Koffiezetapparaten dienen vooraf aangemeld te worden via 06-43148908.