Vlnr: voorzitter Ank de Bruijn, Lenneke Braber en beheerder Buurthuis Carina van de Watering.
Vlnr: voorzitter Ank de Bruijn, Lenneke Braber en beheerder Buurthuis Carina van de Watering. Foto: Annet Breure

Bridgeclub Willemstad haalt € 1.000 op voor Buurthuis Irene

Algemeen

WILLEMSTAD - Carel Frerichs, wedstrijdleider van de Vestingdrive van 4 februari opende de dag met de passende woorden: “Wij spelen hoffelijk. Daarmee bedoel ik te zeggen dat het enige geluid dat de organisatie van spelers wil horen, mooie woorden zullen zijn.” Aan het einde van de dag spraken we hem nog even aan en vroegen of dit gelukt was. Hij beaamde dat volmondig: ”Ja zeker, het was een zeer geslaagde dag.”

In een stampvol Buurthuis Irene werd voor de 23e maal een Vestingdrive gehouden. 160 bridgers verzamelden zich zaterdagochtend op Grimhoek 15. Zowel uit West-Brabant, als de regio Rijnmond, Haaglanden, Goeree-Overflakkee, Zeeland en zelfs uit Landsmeer. Eén van de aanwezigen was blij te zien dat zowel jongeren als ouderen aan waren gesloten: “Het huidige imago van bridge is niet passend. Daarom ben ik blij dat ik ook een aantal vijftigers zie. Het spel is te mooi om pas op latere leeftijd mee te beginnen.”

Lenneke Braber en het complete organiserende comité waren opgetogen over de hoge opkomst, en de medewerking van de gemeente Moerdijk, die voor de minder valide spelers die met de auto waren gekomen ruimhartig bezoekerskaarten had verstrekt. ”Natuurlijk is het jammer dat niet alle belangstellenden mee konden spelen. Het voelt echter wel als een pluim op onze hoed dat het aantal deelnemers jaarlijks gestaag stijgt.” Tijdens de afsluitende woorden van Ank de Bruijn, voorzitter van Bridgeclub Willemstad, werden natuurlijk de sponsoren hartelijk bedankt: “Dankzij jullie, als deelnemer, en onze sponsoren hebben we deze dag kunnen organiseren en Buurthuis Irene kunnen steunen met een cheque van € 1.000. Dank daarvoor.” Voor meer informatie over bridgen in Willemstad: Lenneke Braber, tel 06-1284 5065. Lenneke leert mensen graag de weg in bridgeland.