Afbeelding
Foto: Angelique van de Reijt

‘Jan is technisch en ik ben creatief, dat is de ideale combinatie voor carnaval’

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

KLUNDERT - Ellen, Jan en zoontjes Mels (7) en Cas (9), uit de Moye Keene, hadden dit jaar weer veel zin om met de grote Loerendonckse optocht mee te doen.

“Eigenlijk komen we allebei niet uit een carnavalsnest. Jan is een echte Klundertse en ik kom uit Strijen. Jan is technisch en ik ben creatief, dat is de ideale combinatie voor carnaval. De jongens vinden het leuk om te knippen plakken, knutselen en verven. Dus we hebben samen heel hard ons best gedaan in de garage om er dit jaar weer iets moois van te maken met echt kippengaas en papier-maché, zoals de grote wagens ook gebouwd worden.”Ellen (juf op het Palet) heeft in Coronatijd veel georganiseerd voor de bewoners van de Moye Keene. Samen met initiatiefnemers Claire Smits, Yvonne Looij en Anita Lips bedachten zij veel activiteiten o.a. “Moye Keene bij Kaarslicht” en ook 2 jaar geleden een heuse kindercarnavals-optocht in hun eigen woonwijk. Vanwege het grote succes(meer dan 30 kinderen) met kleine wagentjes, werden ze vorig jaar gevraagd om met hun optocht de dijk op te rijden, naar het centrum om daar gezellig aan te sluiten bij carnaval op het stadhuisplein. “Er doen dit jaar niet zoveel kinderen mee als vorig jaar,” zegt Ellen.

Het gezin Leijten hoopt door hun enthousiasme dat er volgende keer weer meer kinderen en ouders aansluiten bij de kindercarnavalsgroepjes. Het zou leuk zijn als het elk jaar een beetje groter groeit voor onze jeugd in Loerendonck.