Archieffoto
Archieffoto Foto: Uitgeverij de Bode

NLdoet: Deze Moerdijkse clubs kunnen jouw hulp gebruiken

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

MOERDIJK - Het is weer bijna zo ver, het  NLdoet Weekend komt er aan. Diverse initiatieven in de gemeente Moerdijk hebben zich aanmeld bij het Oranjefonds voor kleine en grote klussen. 

Kleine Klusssen 
In de Schakel in Zevenbergen worden vrijwilligers gevraag die de balkons schoon en gezellig willen maken. Een vergelijkbare klus in Klundert: daar zoekt het Thomashuis vrijwilligers om de tuin weer gezellig te maken voor het voorjaar en de zomer. 

Buurtvereniging ‘t Kloosterblokje in Willemstad zoekt mensen die willen helpen met het opknappen van buitenmeubilair. Kapotte stoelen moeten gerepareerd worden en er wordt ook een nieuwe buitenbank gemaakt. 

De Speeltuinvereniging in Helwijk wil dit weekend garages opnieuw inrichten. Kindervreugd heeft vijf nieuwe garages voor het opslaan van materiaal voor diverse activiteiten, deze moeten zo efficiënt mogelijk worden ingedeeld. 

Buurtvereniging de Driehoek aan de Kwartiersedijk in Fijnaart zoekt vrijwilligers die rondom het buurthuis struiken willen snoeien zodat alles er weer netjes bij ligt. 

Bij stoomgemaal de Eersteling worden vrijwilligers gezocht die kunnen schoonmaken, schilderen, snoeien en lampen vervangen voor ledlampen. 

Grote Klussen 
In Oude Molen zoeken ze vrijwilligers die komen helpen met schilderen, schoonmaken en timmeren aan de molen. Daar staat wel wat tegenover: Vrijwilligers worden getrakteerd op pannenkoeken.

In Moerdijk kan een jongensdroom uitkomen, want wanneer heb jij gewerkt aan een mijnenveger? Het Zeekadetkorps zoekt nog vrijwilligers om hun schip op te knappen. De Versendaal heeft veel onderhoud nodig, er zijn twee grote projecten die het korps graag af wil maken voor dat ze op kamp kunnen. De badkamer in het kadettenverblijf moet vernieuwd worden en het dak van het stuurhuis is aan vervanging toe. 

Stichting kinderboerderij Zevenbergen zoekt hulp bij de de bouw van een nieuw nachthok. Bij hevige neerslag staan de ezel en pony in het water omdat de vloer te laag ligt. De vloer moet verhoogd worden, dat is wel een zware klus. 

Voor het clubgebouw van LR & PC Princes Irene in Zevenbergen zoeken ze vrijwilligers voor het upgraden van accommodatie de Knip. 

Het Patersbos in Langeweg heeft onderhoud nodig. Vrijwilligers kunnen helpen met snoeiwerkzaamheden, opruimen, de paden bijwerken, routebordjes schoonmaken en de ronde tafel renoveren. 

NLdoet is een actie van het Oranjefonds om zo veel mogelijk Nederlanders een dag vrijwilligers werk te laten doen. aanmelden kan via nldoet.nl.