John ontvangt oorkonde behorend bij gemeentekiel uit handen van wethouder Dingemans.
John ontvangt oorkonde behorend bij gemeentekiel uit handen van wethouder Dingemans. Foto: Ine Corstiaensen

Gemeentekiel voor John Weterings uit Slikgat

LANGEWEG - Na de carnavalsgebedsviering op de vrijdagavond voor carnaval ontving John Weterings uit handen van wethouder Danny Dingemans de Gemeentekiel, speciaal bestemd voor mensen die zich uitzonderlijk hebben ingezet voor carnaval. John is bestuurslid en raadslid van carnavalsstichting De Slikgatse Kemphanen.


Elf jaar geleden was John één van de mensen die carnaval op Langeweg nieuw leven heeft ingeblazen, met een nieuwe formule: carnavalsactiviteiten op Langeweg beperkt tot 2 dagen. 

Maar dan wel met ieder jaar een nieuwe prins, met een raad van elf, (waar Langeweg altijd maximaal 7 raadsleden had) met prinsessen, een nar en een plisie. Een heuse hofhouding dus. Inmiddels voor de 11e keer zorgt John voor een prins (ieder jaar een nieuwe) en een complete hofhouding. 

John heeft ook geschiedenis geschreven, door een jaar een volledig vrouwelijke elftal te laten aantreden, met natuurlijk een vrouwelijke prins. 

Het coronajaar 2021 heeft hij mede carnaval op Langeweg toch mogelijk gemaakt voor iedereen, door voor iedereen een carnavalsthuisvierpakket te maken. Voor Langeweg beperkte coronamaatregelen  zich met carnaval tot 1 jaar, omdat John begin 2022 had voorzien dat met carnaval de coronamaatregelen opgeheven zouden zijn. Dat heeft Langeweg een ongekende carnaval gegeven als nooit tevoren, met een superoptocht, omdat vrijwel alles overal was afgelast. 

Met 11 jaar carnaval organiseren op Langeweg op zo’n bijzondere manier heeft John een gemeentekiel verdient. Speciaal voor deze gelegenheid waren een aantal oud-prinsen aanwezig bij de uitreiking van de onderscheiding.[n]