Witac 2 bereikt koppositie

WILLEMSTAD - Het tweede seniorenteam van tafeltennisvereniging Witac’89 heeft na vier competitieronden een stevige eerste plaats ingenomen.


In het afgelegen Wijk en Aalborg bracht Witac 2 hekkensluiter Rally een zware nederlaag toe (2-8). Ray van Ginneke boekte drie knappe enkelspelzeges, waarvan één nipt met twee punten verschil in de vijfde game. Arthur Baalman en Kees Heijstek behaalden beiden twee degelijke overwinningen in het enkelspel. 

Ook het dubbelspel van Arthur en Kees werd ook een prooi voor Witac. 

Met dit resultaat bedraagt het verschil met de nummer twee van de ranglijst nu drie punten. Hiermee heeft dit team een prima uitzicht op een direct retour naar de vijfde klasse.

Witac 1 kwam van een koude kermis thuis tegen hekkensluiter ODT. Een late afmelding en een plotseling noodzakelijke fietstocht van Fijnaart naar Roosendaal van vervanger Tijmen van der Zwaag had zijn weerslag op het eindresultaat. Tijmen, die de eerste drie wedstrijden achter elkaar speelde, verloor eenmaal met twee punten verschil in de vijfde game en kwam deze tegenslag niet meer te boven. 

Zonder enkelspelwedstrijd in de benen speelden Yoran van der Zwaag en Rinus Huybregts vervolgens het dubbelspel en ook dat ging in vijf games verloren. Yoran van der Zwaag, nog steeds herstellende van polsblessure, speelde verdienstelijk maar kon helaas niet zegevieren. 

Rinus Huybregts redde de eer voor Witac met drie zeges in het enkelspel (eindstand 7-3). 

Dit team zal er nog een zware dobber aan hebben om directe degradatie te voorkomen.

Het derde seniorenteam van Witac speelde in Noordgouwe verrassend gelijk tegen koploper Scaldina. Dulon Gerdes en Cor Bom, die in beginsel alleen als invaller speelt, zegevierden beiden tweemaal op knappe wijze in het dubbelspel. Bram Tolenaars wist ook een zege uit het vuur te slepen. Het dubbelspel van Dulon en Bram ging helaas verloren anders was zelfs een eindoverwinning behaald. 

Hiermee is team 3 nu een stevige middenmoter.[n]