EL Pio Popvocals
EL Pio Popvocals Foto: EL Pio Popvocals

EL Pio Popvocals viert 25-jarig jubileum met show

Algemeen

ETTEN-LEUR / ZEVENBERGEN - EL Pio Popvocals – een begrip in het Etten-Leurse korenlandschap - bestaat ondertussen al weer 27 jaar, maar heeft haar jubileumshow ruim 2 jaar moeten uitstellen vanwege de Coronapandemie.

In deze lastige tijd hebben ze met horten en stoten doorgeoefend in o.a. de tuin van een koorlid en via een computerprogramma. Maar gelukkig mochten ze vanaf januari vorig jaar weer echt met elkaar repeteren en is de voorbereiding van de show weer vol enthousiasme opgepakt. Dat was echt wel wennen. De mooie EL Pio-sound moest wel weer wat opgepoetst worden, want er was duidelijk enig achterstallig onderhoud. Daarbij hadden een aantal leden helaas hun lidmaatschap opgegeven. Maar trots is EL Pio Popvocals ook dat maar liefst 10 nieuwe leden het koor zijn komen versterken en vol overgave hun portie gaan bijdragen aan deze show.

‘KoorD, El Pio verbindt’
De show heeft de titel gekregen “KoorD, EL Pio verbindt”, want muziek verbindt en EL Pio Popvocals verbindt. Juist in de coronatijd is gebleken hoe belangrijk de mensen om je heen zijn. Mensen waarmee je verbonden bent, familie en vrienden. Waarmee je lief en leed deelt, waarmee je lacht en huilt en waardoor je bent wie je bent en ook mag zijn. En binnen EL Pio delen de leden daarnaast natuurlijk ook nog de passie voor muziek en samen zingen.

Vermakelijke voorstelling
Binnen dit thema heeft EL Pio passende nummers uitgezocht en heeft Rudy Pijfers, de oprichter én dirigent én arrangeur, er weer prachtige arrangementen van gemaakt. En zoals de trouwe fans weten, laat EL Pio het nooit bij zingen alleen. De show is compleet gemaakt met allerlei leuke en verrassende intermezzo’s en projecties, om het publiek een mooie, muzikale en vermakelijke voorstelling te bieden. Kortom: EL Pio Popvocals staat er weer en gaat het publiek met haar “KoorD” haar wereld binnenhalen.

Voorstellingen
Zaterdag 11 maart is de première in Theater de Schuur Zevenbergen.
De zondag daarna, 12 maart, volgt een matinee in dit zelfde theater.
De afsluitende show is 22 april in Het Turfschip in Etten-Leur.
De tickets zijn te bestellen via de vernieuwde website www.elpio.nl, die overigens ook best een bezoekje waard is.