Kogelvangers klopt koploper Prinsenland

WILLEMSTAD - Het was genieten, voor de spelers, trainers en aanhang van Kogelvangers, afgelopen zaterdag tegen Prinsenland. De sterker geachte tegenstander uit Dinteloord, werd aan de Grintweg met een 3-0 nederlaag naar huis gestuurd en daar had de formatie van het trainersduo Brian Roquas/ René Opschoor niet op gerekend.

Het pakte in elk geval goed uit voor de Willemstadse formatie, dat met de balvaardige Robert Braber verrassend in de punt van de aanval aantrad. Edgar van der Giesen, Jorn Moerland en Daan Oudhof, versterkten het middenveld. Weliswaar had het verzorgd voetballende Prinsenland het eerste half uur een veldoverwicht, gevaarlijk werd de formatie van Natalino Storelli nooit echt. De gevaarlijke spits en Prinsenland-topscorer Thijs Zantboer werd door centraal verdediger Daan Grootenboer knap aan banden gelegd, mede doordat het compact spelende Willemstadse middenveld de aanvoer stagneerde, vooral waar het de luchtduels betrof. Kogelvangers was Prinsenland in koppend opzicht de baas, wat na dertig minuten door Robert Braber werd bewezen. Toen kopte de routinier een heerlijk aangesneden voorzet van de mee naar voren gekomen Simon Boot, hoog opspringend, onhoudbaar ‘tegendraads', achter doelman Ariën Pietersma: 1-0. De Dinteloorders gingen na de rust feller ten aanval, wat in de 52e minuut tot een bijna-tegentreffer leidde, toen kreeg Prinsenland een strafschop toegekend. Bij de daarna gebruikelijke protesten onderscheidde vooral Kogelvangers' uitblinkende doelman Stan Moerland zich, door ‘professioneel' tijd te rekken en strafschopnemer Derrik Vinje uit zijn concentratie te halen. Dat lukte, zij het dat het Moerland een gele kaart opleverde. De geheel in het geel geklede ‘Stan the man' hield de elfmeter tegen, had de rebound vervolgens klemvast, om daarna zijn medespelers snel met een uitgooi te bedienen. Daar dacht de gefrustreerde penalty-misser anders over. Vinje torpedeerde Moerland bij zijn actie en kon ‘met rood' vertrekken. Géén 1-1 dus en daarbij knakte er iets bij de Dinteloorders. Kogelvangers putte moed uit de situatie en trok steeds vaker ten aanval. Opnieuw ging er een hoge bal vooraf aan de tweede treffer. Ditmaal was Sven van Laarhoven de aangever en werd de boven de Prinsenland-defensie uittorende Edgar van der Giesen knap de afmaker voor de 2-0 in de 59e minuut. Nadat Kogelvangers' Edgar van der Giesen zijn strafschop wél onberispelijk benutte, eindstand 3-0, was de wedstrijd gespeeld.[n]