Woensdag 8 maart

De Stoofpot Zevenbergen

11:00 | 

Elke 2e en 4e woensdag van de maand is De Stoofpot vanaf 11.00 uur geopend voor iedereen die zin heeft in een gezellig praatje of een goed gesprek. Er is altijd koffie en thee met een lekkere koek. Vanaf ca 12.00 uur is er een (gratis) lunch met een kom zelfgemaakte soep. Iedereen uit Zevenbergen is van harte welkom om vrijblijvend binnen te lopen in de zaal achter de NoordhavenKerk, hoek Stoofstraat / Langenoordstraat. Voor nadere informatie: 06-54237018

 

Inloopspreekuur Pestalozzihuis

14:00 | Dorpshuis Pestalozzi

Iedere eerste woensdag van de maand van 14.00-16.00 in het Pestalozzihuis ben je van harte welkom op het inloopspreekuur Heijningen voor vragen op het gebied van wonen, financiën, schulden of zorg. De sociaal werker is hier aanwezig om je te woord te staan

 

Expositie Ruud Kristel

10:00 | Bibliotheek West-Brabant

Fotograferen is altijd een hobby van Ruud Kristel geweest. Toen hij ruim 10 jaar geleden lid werd van Fotoclub Moerdijk leerde hij verschillende mogelijkheden van zijn camera kennen en kreeg door wat er nodig is om de mooiste foto’s te maken. Op de vakopleiding maakte Kristel kennis met conceptuele fotografie. Deze vorm van fotografie heeft hij uitgewerkt in de serie die in de bibliotheek in Zevenbergen geëxposeerd wordt. Tot en met 31 maart kun je de expositie bekijken tijdens de openingstijden.

 

Kaartmiddag bij de Zonnebloem

13:30 | café Bij Verhoeven

Rikken of jokeren op woensdag 8, 15, 22 en 29 maart bij Verhoeven, Kerstraat 8 in Zevenbergen. We beginnen om 13.30 uur tot ongeveer 16.30 uur.

 

Expositie Water Landt

13:30 | Mauritshuis

Water Landt gaat over de strijd met het water; over het beschermen van alles wat voor ons van waarde is en over het meebewegen als het klimaat daartoe aanleiding geeft. De expositie grijpt terug naar het verleden toen 70 jaar geleden de Watersnoodramp een verwoesting achterliet in West-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland. De expositie is op 1 februari gestart in het Mauritshuis in Willemstad en zal daarna rondreizen in het Waterpoort gebied.

 

Afdelingsavond Vrouwen van Nu Zevenbergen

20:00 | Woonzorgcentrum De Zeven Schakels

Woensdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag en dat valt samen met onze afdelingsavond. We ontvangen dan kunstschilder Hanneke Adelaar die haar kunstenaarschap combineert met kunstdocentschap. Het thema van deze avond is: 'Moeder en Kind'. Plaats: Ruimte Seniorenraad, woonzorgcentrum de Zeven Schakels, Kasteelweg 4, 4761 BN Zevenbergen. Aanvang 20.00u. Ook niet-leden zijn van harte welkom. Leden gratis toegang.

 

Donderdag 9 maart

Filmavond met de film 'Green Book'

20:00 | theater De Schuur

De Programmaraad van de RK Immanuelparochie organiseert op donderdag 9 maart om 20.00 uur in theater De Schuur in Zevenbergen een filmavond met een maatschappelijk relevant thema. Het thema van deze filmavond is racisme. We tonen de film "Green Book". De avond wordt geopend met een korte inleiding op de film en na afloop is er een nabespreking.

 

Vrijdag 10 maart

Lotgenoten bijeenkomst

13:30 | Pluspunt Serena

Elke tweede vrijdag van de maand komen wij als lotgenoten bij elkaar om onderling steun te vinden bij hen, die net als wij betroffen zijn door het gemis van partner, kind of anderen. We spreken natuurlijk niet alleen over ons verlies maar vinden steun door samen te praten en te delen van alle andere zaken, die een rol kan spelen in ons leven. Aanvang 13.30-15.30 uur in Serena, Zandberg 1 (t/o de Jumbo) in Zevenbergen.

 

Zaterdag 11 maart

Toneelvereniging Moerdijk speelt Dwars

10:04 | Ankerkuil

Een tragikomedie geschreven door Arie de Rooij. Sophie is dood. Een fatale dwarslaesie na een auto-ongeluk heeft deze jonge vrouw weggerukt van haar man, familie en vrienden. Er heerst verdriet en frustratie. Maar ook schuldgevoel steekt de kop op. En hier en daar is er zelfs opluchting. Was Sophie wel zo aardig als de woorden suggereren die aan haar graf worden uitgesproken? Was het ongeluk wel een ongeluk? En hield iedereen wel zoveel van haar als je mag verwachten? Of blijkt hier familie eerder een wespennest dan een warm bad? Speeldata: 11 maart, 17 maart en 18 maart in MFC De Ankerkuil, Steenweg 48 te Moerdijk aanvang 20.00 uur. Kaarten zijn te reserveren: toneelmoerdijk@outlook.com

 

Woensdag 15 maart

Travelling birds

19:30 | Kinderboerderij De Dierenploeg

Op woensdag 15 maart wordt in de MEC ruimte van de kinderboerderij in Zevenbergen de film, Travelling birds (the making off) vertoond. In het voorprogramma zal de heer Aad de Boer, voorzitter van de stichting vogelreizen, de film toelichten en iets vertellen over de stichting. Programma start om 19.30 uur en de entree is gratis. Aanmelden bij: brahey@home.nl

 

Zaterdag 18 maart

Opruimactie zwerfafval

10:00 | 

Opruimactie zwerfafval tijdens de nationale Opschoondag 18 maart. Start is 10.00 uur op de markt in Zevenbergen. Einde 12.00 uur. Wil je meehelpen, dan graag even een mail naar ycmapeters@telfort.nl. Grijpstokken en zakken aanwezig.

 

Zondag 19 maart

Pannenkoekenparty in Langeweg

11:00 | 

Zondag 19 maart is er een pannenkoekenparty bij de Emmaus in Langeweg. Om 11.00 uur begint het bakken van de pannenkoeken en vanaf 13.00 uur kan hier ook lekker van gesmuld worden. Aanmelden bij Nanda: nanda@sfaera.nl of 06-16487991.

 

Brunch+ bij 'de Ontmoeting'

11:00 | Gereformeerde kerk

Zondag 19 maart is er weer een Brunch+ met als thema 'Welzijn militairen, veteranen en hun thuisfront' in De Ontmoeting, Stationsstraat 2 te Zevenbergen. Een vertegenwoordiger van Hulp voor Helden, Stichting KPPR zal vertellen over de Stichting, de zorg aan militairen, veteranen en hun thuisfront en wat er gedaan wordt om die zorg mogelijk te maken. Aanvang 11.00 uur. Uiterlijk donderdag 16 maart aanmelden via brunch@deontmoeting.nu of R. Molenaar, tel. 06-52416216 (vanaf 19.00u).