Jonge mantelzorgers mogen zelf vliegen.
Jonge mantelzorgers mogen zelf vliegen. Foto: Breda Aviation

Rotary Zevenbergen zoekt jonge mantelzorgers

Algemeen

ZEVENBERGEN - Van 1 tot 7 juni is het wederom de Week van de Jonge Mantelzorger. 

De Rotary Zevenbergen e.o. organiseert daarom op 3 juni een event voor Jonge Mantelzorgers uit de gemeente Moerdijk en omgeving. Zij bieden de jonge mantelzorgers een onvergetelijke dag aan. Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door Breda Aviation.

Kennis maken

In de middag krijgen de jongeren (14 t/m 24 jaar) de mogelijkheid om met elkaar kennis te maken, zelf te vliegen in een simulator en mee te vliegen óf zelf te vliegen in een vliegtuig van Breda Aviation. Na een gezamenlijke BBQ sluiten we rond 20.00 deze bijzondere dag af. Hiermee willen we aandacht geven aan jongeren die binnen hun familie zorg verlenen, doordat iemand in hun directe omgeving een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid en/of verslaving heeft. Deze ‘jonge mantelzorgers’ helpen bijvoorbeeld mee in de fysieke zorg, hebben extra huishoudtaken en helpen met het regelen van de zorg.

Grote impact op het leven van de jongere

Week van de Jonge Mantelzorger

Tijdens de week van de Jonge Mantelzorger worden door het hele land activiteiten georganiseerd voor jonge mantelzorgers. Het doel van de campagne is om bewustwording te creëren en de zichtbaarheid van jonge mantelzorgers te vergroten. Voor de jonge mantelzorgers is hun werk vaak zo vanzelfsprekend dat ze zelf niet eens beseffen dat ze mantelzorger zijn. De impact op het leven van een jongere is vaak erg groot.

Aanmelden mantelzorgers

Mocht er iemand in jouw omgeving zijn die tussen de 14 en 24 jaar is en aan te merken is als mantelzorger, meld hem of haar dan aan voor deze onvergetelijke middag. Je kunt dit doen door het contactformulier op de website van de Rotary Zevenbergen in te vullen (https://www.rotary.nl/zevenbergeneo/) of door te bellen naar: 06-83028523. Je kunt ook mailen naar: shyaam_gajapersad@hotmail.com. Aanmelden kan tot 1 april. We hebben plaats voor 35 deelnemers. Als er zich meer mensen aanmelden, dan zal er geloot worden voor een plaats. Uiterlijk 15 april krijgen de deelnemers bericht.[n]