Kogelvangers stelt teleur in Kapelle

WILLEMSTAD - Van euforie naar mineur. Van de prachtige collectieve prestatie, vorige week tegen Prinsenland, naar een teleurstellend resultaat in en tegen Kapelle.

Kogelvangers verloor in het Zeeuwse kansloos met 3-1. Wat waar is, is waar: het niveau van de wedstrijd tegen Prinsenland werd geen moment gehaald.

De Willemstadse formatie startte ontzettend zwak en moest in de beginfase op de been worden gehouden door doelman Stan Moerland.

Na een half uur viel de verdiende 1-0 voor de thuisploeg. Heel even leek Kogelvangers de rug te rechten, toen het in minuut 37 op gelijke hoogte kwam. Edgar van der Giesen kopte toen, in twee instanties, een vrije trap van Youri van Laarhoven binnen: 1-1. Maar niets was minder waar. Apathisch verdedigen leverde in het slot van de eerste helft nog eens twee tegentreffers op.

Ruststand 3-1 derhalve.

In de kleedkamer werden er vervolgens harde noten gekraakt en de tweede helft gaf een heel ander Kogelvangers te zien. Het kwaad was echter al geschied en het lukte niet meer de stand een ander aanzien te geven.

De les is wel, dat Kogelvangers het zich eenvoudig niet kan veroorloven, om niet met volledige inzet en beleving aan een wedstrijd te beginnen.

Dat werd afgelopen zaterdag pijnlijk duidelijk.

Aanstaande zaterdag wacht Kogelvangers opponent Kruiningen, een directe mede-degradatiekandidaat, aan De Grintweg.