Woensdag 15 maart

Expositie Ruud Kristel

10:00 | Bibliotheek West-Brabant

Fotograferen is altijd een hobby van Ruud Kristel geweest. Toen hij ruim 10 jaar geleden lid werd van Fotoclub Moerdijk leerde hij verschillende mogelijkheden van zijn camera kennen en kreeg door wat er nodig is om de mooiste foto’s te maken. Op de vakopleiding maakte Kristel kennis met conceptuele fotografie. Deze vorm van fotografie heeft hij uitgewerkt in de serie die in de bibliotheek in Zevenbergen geëxposeerd wordt. Tot en met 31 maart kun je de expositie van Ruud Kristel bekijken tijdens de openingstijden.


Kaartmiddag bij de Zonnebloem

13:30 | café Bij Verhoeven

Rikken of jokeren op woensdag 15, 22 en 29 maart bij Verhoeven, Kerstraat 8 in Zevenbergen. We beginnen om 13.30 uur tot ongeveer 16.30 uur.

 

Expositie Water Landt

13:30 | Mauritshuis

Water Landt gaat over de strijd met het water; over het beschermen van alles wat voor ons van waarde is en over het meebewegen als het klimaat daartoe aanleiding geeft. De expositie grijpt terug naar het verleden toen 70 jaar geleden de Watersnoodramp een verwoesting achterliet in West-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland. De expositie start op 1 februari in het Mauritshuis in Willemstad en zal daarna rondreizen in het Waterpoort gebied. De expositie is een initiatief van Waterpoort en de productie is in handen van Fort Producties.

 

Travelling birds

19:30 | Kinderboerderij De Dierenploeg

Op woensdag 15 maart wordt in de MEC ruimte van de kinderboerderij in Zevenbergen de film, Travelling birds (the making off) vertoond. In het voorprogramma zal de heer Aad de Boer, voorzitter van de stichting vogelreizen, de film toelichten en iets vertellen over de stichting. Programma start om 19.30 uur en de entree is gratis. Aanmelden bij: brahey@home.nl

 

Zaterdag 18 maart

Voorjaarsschoonmaak Zevenbergschen Hoek

9:00 | 

De kinderen van groep 7 & 8 (unit 3) van basisschool de Hoeksteen hebben op 10 maart deze schoonmaakactie afgetrapt met een lesje over zwerfvuil en daarna hebben ze de handen uit de mouwen gestoken en een deel van het dorp van zwerfvuil verlost. Op zaterdag 18 maart gaan we dan verder met opschonen. Aanvang 9.00 uur bij de familie Ackermans, Dorsvlegel 1 met koffie/thee en een worstenbroodje. Rond 12.00 uur staat er voor de harde werkers koffie/thee en soep te wachten. Aanmelden bij Gerard Engelen, tel. 06-18543721 of gerard_engelen@hotmail.com

 

Opruimactie zwerfafval

10:00 | 

Opruimactie zwerfafval tijdens de nationale Opschoondag 18 maart. Start is 10.00 uur op de markt in Zevenbergen. Einde 12.00 uur. Wil je meehelpen, dan graag even een mail naar ycmapeters@telfort.nl. Grijpstokken en zakken aanwezig.

 

Zondag 19 maart

Pannenkoekenparty in Langeweg

11:00 | Emmaus

Zondag 19 maart is er een pannenkoekenparty bij de Emmaus in Langeweg. Om 11.00 uur begint het bakken van de pannenkoeken en vanaf 13.00 uur kan hier ook lekker van gesmuld worden. Voor zowel het bakken als het opsmikkelen van de pannenkoeken kun je je aanmelden bij Nanda: nanda@sfaera.nl of 06-16487991.

 

Brunch+ bij 'de Ontmoeting'

11:00 | Gereformeerde kerk

Zondag 19 maart is er weer een Brunch+ met als thema 'Welzijn militairen, veteranen en hun thuisfront' in De Ontmoeting, Stationsstraat 2 te Zevenbergen. Een vertegenwoordiger van Hulp voor Helden, Stichting KPPR zal vertellen over de Stichting, de zorg aan militairen, veteranen en hun thuisfront en wat er gedaan wordt om die zorg mogelijk te maken. Toegang is vrij. De brunch begint om 11.00u, met inloop vanaf 10.45u. I.v.m. bereidingen graag uiterlijk donderdag 16 maart aanmelden via brunch@deontmoeting.nu of R. Molenaar, tel. 06-52416216 (vanaf 19.00u). Het eerste deel van de brunch+ is online te volgen via www.kerkdienstgemist.nl

 

FUNN in de Rosmolen

14:00 | Restaurant de Rosmolen

Het is een tijdje stil geweest rond de Willemstadse formatie FUNN maar nu zijn de mannen er weer helemaal klaar voor. Gitarist Joop van de Meeberg, bassist Gerrit Knook, drummer Hugo Snel en zanger Kees Smit brengen op zondag 19 maart vanaf 14:00 uur in de Rosmolen aan de Voorstraat een gevarieerd programma van eigen nummers en covers. Toegang gratis.

 

Talkshow Henk op Zondag

15:00 | Café de Bakkerij

Pittige onderwerpen die zondag 19 maart aan de orde komen in de Zevenbergse talkshow Henk op Zondag. De presentatie is in handen van journalist Henk den Ridder. Te gast zijn Lisa van Zwieten (heeft toegepaste psychologie gestudeerd) en Lieke de Visser (studeert voor sociaal werker in de richting GGZ, ouderenzorg en gehandicaptenzorg). Beide twintigers gaan spreken over de problemen van de jongeren en welke rol de coronaperiode heeft gespeeld. Roos, een jonge Zevenbergse, komt vertellen over de problemen waar ze zelf mee te dealen heeft gehad. Derde gast is wethouder Pauline Joosten die onder meer jeugdzorg in haar portefeuille heeft. Zondag 19 maart vanaf 15.00 uur in café De Bakkerij, Markt in Zevenbergen. Entree gratis.

 

Dinsdag 21 maart

Repair Café Zevenbergen

9:00 | Het Trefpunt

Dinsdag 21 maart van 9.00 tot 12.00 uur zijn de vrijwilligers van Repair Café Zevenbergen weer aanwezig in het Trefpunt. U kunt dan weer langskomen om uw kapotte spulletjes te laten repareren. Ook voor kleine reparaties aan textiel kunt u bij ons terecht. Koffiezetapparaten dienen vooraf aangemeld te worden via 06-43148908. Tijden de reparatie moet u wel aanwezig blijven.

 

Woensdag 22 maart

Alzheimer café Moerdijk

19:00 | De Graanbeurs

Als de diagnose dementie gesteld wordt, vallen puzzelstukjes op zijn plaats. Tegelijkertijd kunnen er allerlei vragen ontstaan. Antwoorden op die vragen worden gegeven tijdens het Alzheimer Café op woensdag 22 maart. Alle inwoners van de gemeente Moerdijk zijn van harte welkom van 19.00 tot 21.30 uur in de Graanbeurs in Fijnaart. Geen vervoer? Maatjesvervoer is er voor iedereen die geen gebruik kan maken van de bestaande reguliere vervoersmogelijkheden en die geen beroep kan doen op familie, buren of vrienden. Aanmelden via tel. 06-51971914 (naam en telefoonnummer inspreken), uiterlijk drie werkdagen van tevoren. Vragen? Bel 0168-331357 of mail mantelzorg.moerdijk@surplus.nl. Meer informatie: www.mantelzorgmoerdijk.nl