Kogelvangers bar slecht maar wél drie punten

WILLEMSTAD - Na het teleurstellende verlies afgelopen week tegen Kapelle, herstelde de hoofdmacht van Kogelvangers zich zaterdag op de eigen Rulewave Willemsch Veste, door Kruiningen in wellicht de slechtste wedstrijd van de competitie, met 1-0 te verslaan.

Samengevat was het een moeizame, maar 'o zo belangrijke, overwinning op een naaste concurrent. De ploeg van de naar het Rotterdamse Neptunus/ Schiebroek vertrekkende trainer Brian Roquas kan de drie wedstrijdpunten in deze fase van de competitie koesteren. Want makkelijk (lees lijfsbehoud in de derde klasse B) gaat het voor Kogelvangers niet worden. Met nog slechts zeven (!) wedstrijden te spelen, staan er nog meerdere duels tegen topploegen op het programma. Het beslissende doelpunt tegen de Zeeuwse formatie viel na een klein half uur. Op een wel zeer hobbelig hoofdveld lukte het Simon Boot een prima voorzet af te leveren, die door de opnieuw belangrijke Edgar van der Giesen handig werd binnen gewerkt: 1-0. In de tweede helft besloten de bezoekers over te stappen op een opportunistischer spelopvatting, door alle ballen lang naar voren te spelen. Het maakte de Willemstadters, die zich na de rust vooral moesten beperken tot verdedigen, onrustig. Maar met een prima keepende invaller-doelman Stefan Heijstek, lukte het, zij het met kunst en vliegwerk, de belangrijke overwinning over de streep te trekken. Aanstaande zaterdag wacht Kogelvangers (zevende met 24 punten uit 17 duels) de uitwedstrijd bij Den Bommel, dat onder de beruchte streep (niet bij de eerste acht clubs) met 18 punten uit 16 wedstrijden) als negende geklasseerd is.[n]