Seniorenkoor Zanglust in actie.
Seniorenkoor Zanglust in actie. Foto: A, Taks

Seniorenkoren vieren feest in Noordhoek

Sport en Vereniging

NOORDHOEK - Woensdag 22 maart was het een muzikaal feest in café de Kroon in Noodhoek. Het plaatselijke seniorenkoor Zanglust vierde daar het 40-jarig bestaan van het koor. 

Enkele leden van Zanglust werden met een boeketje extra in het zonnetje gezet, te weten mevr. Toke van Oosterhout voor haar 40-jarig lidmaatschap, de voorzitter mevr. Mien Vermue, die na 20 jaar haar functie op 92 jarige leeftijd neerlegde. Mevr. Cor Gulden werd hartelijk bedankt voor het maken van nieuwe gilets voor alle leden die er daarmee op deze middag weer feestelijk uitzagen. Zanglust is een koor dat met vooral veel plezier elke woensdag samen zingt.

Canon van 3 koren
Dit feest werd gevierd met 2 andere koren uit de omgeving: het seniorenkoor Moerdijk en Herfstklanken uit Klundert. Samen is er de hele middag gezongen, om beurten maar ook samen: men begon namelijk met een canon van de drie koren gezamenlijk. 

De koren brachten Nederlands repertoire, zowel oud als ook wat recenter, van ingetogen tot meezingers. Het geheel werd ondersteund door accordeonisten en keyboard. De zaal was feestelijk versierd met lampjes, ballonnen en een doorlopende presentatie op het grote scherm. Iedereen ging na afloop naar huis met de vaste overtuiging dat zo’n korenmiddag voor herhaling vatbaar is. De middag werd georganiseerd met de ondersteuning van de Elisabethstichting Oudenbosch die een welkome bijdrage aan het feest leverde.[n]