Een vogelhuisje als cadeau voor het vele werk.
Een vogelhuisje als cadeau voor het vele werk. Foto: Sjaak van Schie

Overdracht bij 'wandelen over boerenland'

MOERDIJK - Op de dag vóór de officiële lentedag stond “wandelen over boerenland” centraal. In Oud Drimmelen, de plek van de ANV voorzitter, werd Dim de Visser bedankt voor het vele werk dat hij heeft verricht aan de wandelroutes van wat nu Visit Brabant is.

Dim heeft vanaf de start in 2010 de coördinatie van de controlewerkzaamheden aan de route verzorgd. In dat jaar vond onder verantwoording van SES West Brabant het uitzetten van de routes, die vaak over boerenland lopen, plaats.

Jaarlijkse controlewerk

Het organiseren van de routes was al een heel karwei, maar zonder jaarlijkse controle zou het netwerk al snel verloren gaan. Het SES organiseerde daarom een grote groep van vrijwilligers om zich heen die het jaarlijkse controlewerk uitvoeren. In ons geval was het de ANV die het werk op zich nam en Dim de persoon die het weer verdeelde onder 4 lopers.

ANV Drimmelen en Moerdijk is van mening dat het controle werk goed past bij de verantwoordelijkheden van de club. De wandelpaden lopen vaak over boerenland. De eigenaren zijn meestal ook lid of donateur van onze vereniging en direct betrokken bij de paden. Dim heeft het werk nu overgedragen aan Anton Zwijgers. Hiermee is continuïteit gewaarborgd. De ANV ontvangt een welkome bijdrage voor het werk. Dim werd voor de 13 jaar die hij hiervoor verantwoordelijk was bedankt door de voorzitter en  kreeg een vogelhuisje met cadeaubon. Wil je meer weten over wat ANV Drimmelen Moerdijk doet? 

Bezoek onze website: www.anvdrimmelenmoerdijk.nl Wil je betrokken raken bij het controle werk: laat het ons weten via info@anvdrimmelenmoerdijk.nl [n]