Een triest record.
Een triest record. Foto: Gerard Engelen

Opschonen in Zevenbergschen Hoek

ZEVENBERGSCHEN HOEK - Op 18 maart ging er weer een flinke groep vrijwilligers, dit keer 25 volwassenen en een flink aantal kinderen, op pad om de kern van Zevenbergschen Hoek en een deel van het buitengebied op te schonen.


De kinderen van unit 3 van basisschool De Hoeksteen hadden al op 10 maart een deel van het dorp schoongemaakt. De oogst van 3 uurtjes opschonen op een mooie zaterdagochtend resulteerde in een triest record van 80 volle vuilniszakken plus het nodige grofvuil. Op sommige plaatsen rond het dorp lag zoveel afval dat onze vrijwilligers wel 5 uur vuil hadden kunnen rapen en aan het soort afval kon men afleiden dat het vaak om dezelfde vervuilers gaat. Één van “onze” vervuilers bijvoorbeeld drinkt graag een energy drink uit paarse blikjes om de blikjes vervolgens een draai te geven en die dan steeds op het zelfde stukje weg in de berm te smijten. 

Ook lagen er weer ontzettend veel peuken. Ondanks dit negatieve record was iedereen toch wel tevreden en smaakten na afloop de soep en broodjes prima. De volgende opschoondag staat gepland op zaterdag 23 september.[n]