Kogelvangers toont
veerkracht

WILLEMSTAD - De hoofdmacht van Kogelvangers speelde afgelopen zaterdag met 3-3 gelijk in en tegen Den Bommel. Gezien de stand op de ranglijst mocht de Willemstadse formatie in elk geval niet verliezen van een concurrent voor de veilige achtste plaats op de ranglijst. En dat gebeurde, zij het moeizaam, uiteindelijk niet.

Een felle wind en een matige grasmat maakten op voorhand combinatievoetbal onmogelijk in Den Bommel. De lange bal werd dan ook aan beide kanten veelvuldig gehanteerd.

In de eerste helft ging de thuisploeg beter met de omstandigheden om en kwam twee keer tot scoren.

In de 24e minuut én op slag van rust wist de ploeg van Goeree-Overflakkee doeltreffend af te ronden: ruststand 2-0 derhalve.

Tweede helft

In de tweede helft offerde Kogelvangers trainer-coach Brian Roquas een verdediger op en bracht hij met Tim van der Stel een extra aanvallende impuls in. Dat pakte uitstekend uit, want de snelle jongeling liet zich onbetwist kronen tot ‘Man of the Match’. Kogelvangers zette de tegenstander onder druk en dat leidde in de 58e minuut tot de aansluitingstreffer van Van der Stel, die alert reageerde op een door Daan Oudhof op de lat gekopte bal: 2-1.

De aansluiting was daar, maar dat duurde echter nog geen twee minuten. Invaller-doelman Stefan Heijstek werd ongelukkig aangespeeld bij het uitverdedigen, waarna hij de bal pardoes in de voeten van een Bommelaar schoof. Dat betekende 3-1 en een nederlaag leek aanstaande. Maar Kogelvangers toonde veerkracht, zoals de meegereisde supporters en de technische staf, dat zo graag zien.

In minuut 68 werd Tim van der Stel door Youri van Laarhoven de diepte ingestuurd. De rechterspits zag in een oogwenk de Bommelse doelman te ver voor zijn doel en zorgde met een prachtige lob voor de 3-2.

Kogelvangers ging daarna voor het gelijkspel én dat lukte. Vijf minuten voor de officiële speeltijd draaide een als voorzet bedoelde bal van Youri van Laarhoven plots binnen en de 3-3 was een feit.

Bijna nog had Tim van der Stel zich in de absolute slotfase kunnen kronen tot matchwinner. Zijn schot raakte echter de lat, waarna de rebound door Daan Oudhof werd overgeschoten. Dat was in Den Bommel tevens het laatste wapenfeit.[n]